In this study, the quality of varietal red wines produced by using different grapes at the harvest of 1998 were compared by the their poliphenolic structures. All the wine samples has been produced under the controlled fermentation conditions in the stainless steel cuves by using Carignan (Ege), Cabernet sauvignon (Ege), Öküzgözü (Elazığ) and Boğazkere (Diyarbakır) red grape varieties. According to the results, all those varietal wine samples has shown different phenolic repartition.
Bu çalışmada Türkiye’de kaliteli şarap üretiminde kullanılan siyah üzümlerden tek çeşit (monosepaj) olarak üretilen 1998 ürünü şaraplar, polifenolik yapıları bakımından karşılaştırılmıştır. Araştırmada özel sektör tarafından kontrollü fermantasyon koşullarında üretimi yapılan 1998 yılı ürünü Carignan, (Ege) Öküzgözü, (Elazığ) Boğazkere (Diyarbakır) ve Cabernet sauvignon (Ege) şarap örnekleri incelenmiştir. Farklı çeşitlerden üretilen şarapların polifenolik yapılarının birbirlerinden oldukça farklı olduğu belirlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 1999 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1999 Cilt: 24 Sayı: 3 |