BibTex RIS Kaynak Göster

Crude Fiber Content of Turkish Teas and Their Evaluation From the Quality Standpoint (in Turkish)

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 6, - , 01.12.1982

Öz

Çay, dünyada yaygın olarak içilen popüler bir içecektir. Mamül çayın ülkemiz ekonomisinde önemli rolü vardır. Araştırmada materyal olarak kullanılan toplam 33 adet yerli kuru çay örneğinde nem, kurumadde ve ham selüloz tayinleri yapılmıştır. Çaylarımızda daha önce ham selüloz miktarlarının araştırılmadığı görülmüştür. Bu inceleme ile çaylarımızın ham selüloz miktarları konusunda genel fikir edinmek esas düşüncemiz olmuştur. Ayrıca, alınan sonuçlar hazırlanmakta olan Türk Çay Standardına ışık tutabilecektir. Örneklerde nem oranları %5.30-7.86 arasında bulunmuştur ve normal düzeydedir. Çaylarımızda ham selüloz miktarları %8.02 ile %16.00 arasında değişir bulunmuştur. Çeşitli yabancı çay standartları çayda maksimum ham selüloz miktarını şimdilik %16.5 olarak kabul etmektedir. Buna göre çaylarımızda ham selüloz miktarlarında şimdilik bir problemimiz olmadığı bu araştırma ile belirlenmiştir.   

Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları ve Kalite Açısından İrdelenmesi

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 6, - , 01.12.1982

Öz

Çay, dünyada yaygın olarak içilen popüler bir içecektir. Mamül çayın ülkemiz ekonomisinde önemli rolü vardır. Araştırmada materyal olarak kullanılan toplam 33 adet yerli kuru çay örneğinde nem, kurumadde ve ham selüloz tayinleri yapılmıştır. Çaylarımızda daha önce ham selüloz miktarlarının araştırılmadığı görülmüştür. Bu inceleme ile çaylarımızın ham selüloz miktarları konusunda genel fikir edinmek esas düşüncemiz olmuştur. Ayrıca, alınan sonuçlar hazırlanmakta olan Türk Çay Standardına ışık tutabilecektir. Örneklerde nem oranları %5.30-7.86 arasında bulunmuştur ve normal düzeydedir. Çaylarımızda ham selüloz miktarları %8.02 ile %16.00 arasında değişir bulunmuştur. Çeşitli yabancı çay standartları çayda maksimum ham selüloz miktarını şimdilik %16.5 olarak kabul etmektedir. Buna göre çaylarımızda ham selüloz miktarlarında şimdilik bir problemimiz olmadığı bu araştırma ile belirlenmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ömer Lütfi Gürses Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1982
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Gürses, Ö. L. . (1982). Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları ve Kalite Açısından İrdelenmesi. Gıda, 7(6).
AMA Gürses ÖL. Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları ve Kalite Açısından İrdelenmesi. GIDA. Aralık 1982;7(6).
Chicago Gürses, Ömer Lütfi. “Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları Ve Kalite Açısından İrdelenmesi”. Gıda 7, sy. 6 (Aralık 1982).
EndNote Gürses ÖL (01 Aralık 1982) Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları ve Kalite Açısından İrdelenmesi. Gıda 7 6
IEEE Ö. L. . Gürses, “Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları ve Kalite Açısından İrdelenmesi”, GIDA, c. 7, sy. 6, 1982.
ISNAD Gürses, Ömer Lütfi. “Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları Ve Kalite Açısından İrdelenmesi”. Gıda 7/6 (Aralık 1982).
JAMA Gürses ÖL. Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları ve Kalite Açısından İrdelenmesi. GIDA. 1982;7.
MLA Gürses, Ömer Lütfi. “Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları Ve Kalite Açısından İrdelenmesi”. Gıda, c. 7, sy. 6, 1982.
Vancouver Gürses ÖL. Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları ve Kalite Açısından İrdelenmesi. GIDA. 1982;7(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/