BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Microflora of Kefir (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 01.02.1983

Öz

  Çalışmada, çeşitli yörelerden sağlanmış 7 kefir örneğinin mikroflorası araştırılmış ve elde edilen bulgulara göre, kefir mikroflorasında süt asidi bakterileri (Streptokok ve Laktobasiller) ile mayaların çoğunlukta olduğu belirlenmiştir. Bu bakteri türlerinden her birinin kefir oluşumunda ayrı bir yeri bulunmaktadır. Süt asidi bakterileri sütü pıhtılaştırmakta ve bunlardan bazıları da ayrıca uçucu asitler oluşturarak, kefirin tat ve kokusunun meydana gelmesine katkıda bulunmaktadırlar. Mayalar ise süt şekerini parçalayarak alkol ve karbondioksit oluşturmaktadırlar. Kefir örneklerinde, normal florada bulunmaması gereken diğer bazı mikroorganizmaların da bulunduğu ve bunlar içerisinde özellikle koliform grubu bakteriler ile enterokokların başta geldiği gözlenmiştir.   

Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 01.02.1983

Öz

  Çalışmada, çeşitli yörelerden sağlanmış 7 kefir örneğinin mikroflorası araştırılmış ve elde edilen bulgulara göre, kefir mikroflorasında süt asidi bakterileri (Streptokok ve Laktobasiller) ile mayaların çoğunlukta olduğu belirlenmiştir. Bu bakteri türlerinden her birinin kefir oluşumunda ayrı bir yeri bulunmaktadır. Süt asidi bakterileri sütü pıhtılaştırmakta ve bunlardan bazıları da ayrıca uçucu asitler oluşturarak, kefirin tat ve kokusunun meydana gelmesine katkıda bulunmaktadırlar. Mayalar ise süt şekerini parçalayarak alkol ve karbondioksit oluşturmaktadırlar. Kefir örneklerinde, normal florada bulunmaması gereken diğer bazı mikroorganizmaların da bulunduğu ve bunlar içerisinde özellikle koliform grubu bakteriler ile enterokokların başta geldiği gözlenmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Erol Ergüllü Bu kişi benim

Mustafa Üçüncü Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ergüllü, E. ., & Üçüncü, M. . (1983). Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma. Gıda, 8(1).
AMA Ergüllü E, Üçüncü M. Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma. GIDA. Şubat 1983;8(1).
Chicago Ergüllü, Erol, ve Mustafa Üçüncü. “Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma”. Gıda 8, sy. 1 (Şubat 1983).
EndNote Ergüllü E, Üçüncü M (01 Şubat 1983) Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma. Gıda 8 1
IEEE E. . Ergüllü ve M. . Üçüncü, “Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma”, GIDA, c. 8, sy. 1, 1983.
ISNAD Ergüllü, Erol - Üçüncü, Mustafa. “Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma”. Gıda 8/1 (Şubat 1983).
JAMA Ergüllü E, Üçüncü M. Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma. GIDA. 1983;8.
MLA Ergüllü, Erol ve Mustafa Üçüncü. “Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma”. Gıda, c. 8, sy. 1, 1983.
Vancouver Ergüllü E, Üçüncü M. Kefir Mikroflorası Üzerinde Araştırma. GIDA. 1983;8(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/