BibTex RIS Kaynak Göster

Naringin as the Bitterness Element in Citrus Fruits Juices (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 01.02.1983

Öz

Çeşitli turunçgil suyu ürünlerinde işleme sırasında ya da sonradan oluşan, hoşa gitmeyen, acı bir tadla karşılaşılmaktadır. Bu acılık meyvenin işlenmesi sırasında hatalı işlemlerden kaynaklandığı gibi işlenen meyveye de bağlı olabilmektedir. Acı bir meyve olan turunç (citrus aurantium)’tan elde edilen meyve suyu da acıdır. Sofralık olarak beğeni ile tüketilen Washington navel portakallarından elde edilen meyve suyu, meyvenin sıkılmasından birkaç saat sonra belirgin bir şekilde acılaşmaktadır. Diğer portakal çeşitleri ve limonun meyve suyuna işlenmesi sırasında da; meyvenin sıkılmasında fazla basınç uygulanması, kabuk yağının daha önce meyveden uzaklaştırılmaması, sıkacaktan elde edilen meyve suyunun hemen finişerden geçirilerek albedo parçacıkları ve fazla pulpundan arındırılmaması ya da yeterli bir deolizasyon uygulanmaması durumlarında, üründe acı bir tad oluşmaktadır.   

Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 01.02.1983

Öz

Çeşitli turunçgil suyu ürünlerinde işleme sırasında ya da sonradan oluşan, hoşa gitmeyen, acı bir tadla karşılaşılmaktadır. Bu acılık meyvenin işlenmesi sırasında hatalı işlemlerden kaynaklandığı gibi işlenen meyveye de bağlı olabilmektedir. Acı bir meyve olan turunç (citrus aurantium)’tan elde edilen meyve suyu da acıdır. Sofralık olarak beğeni ile tüketilen Washington navel portakallarından elde edilen meyve suyu, meyvenin sıkılmasından birkaç saat sonra belirgin bir şekilde acılaşmaktadır. Diğer portakal çeşitleri ve limonun meyve suyuna işlenmesi sırasında da; meyvenin sıkılmasında fazla basınç uygulanması, kabuk yağının daha önce meyveden uzaklaştırılmaması, sıkacaktan elde edilen meyve suyunun hemen finişerden geçirilerek albedo parçacıkları ve fazla pulpundan arındırılmaması ya da yeterli bir deolizasyon uygulanmaması durumlarında, üründe acı bir tad oluşmaktadır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ali Altan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Altan, A. . (1983). Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin. Gıda, 8(1).
AMA Altan A. Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin. GIDA. Şubat 1983;8(1).
Chicago Altan, Ali. “Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin”. Gıda 8, sy. 1 (Şubat 1983).
EndNote Altan A (01 Şubat 1983) Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin. Gıda 8 1
IEEE A. . Altan, “Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin”, GIDA, c. 8, sy. 1, 1983.
ISNAD Altan, Ali. “Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin”. Gıda 8/1 (Şubat 1983).
JAMA Altan A. Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin. GIDA. 1983;8.
MLA Altan, Ali. “Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin”. Gıda, c. 8, sy. 1, 1983.
Vancouver Altan A. Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin. GIDA. 1983;8(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/