BibTex RIS Kaynak Göster

Analysis of Pesticide Residues – III (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 01.02.1983

Öz

Pestisid kalıntılarının teşhisinin ve tayin edilmiş olan kalıntı miktarının farklı bir yöntemle doğrulanması gerekir. Son-tayin yöntem ince tabaka kromatografisi ise doğrulama işlemi değişik developman çözücüleri ve belirtme ajanları kullanılarak yapılır. Daha çok, pestisid kalıntısı uygun bir çözücü ile ince tabaka plakasından kaldırılır ve doğrudan gaz kromatografisine verilerek doğrulama sağlanmış olur.

Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 01.02.1983

Öz

Pestisid kalıntılarının teşhisinin ve tayin edilmiş olan kalıntı miktarının farklı bir yöntemle doğrulanması gerekir. Son-tayin yöntem ince tabaka kromatografisi ise doğrulama işlemi değişik developman çözücüleri ve belirtme ajanları kullanılarak yapılır. Daha çok, pestisid kalıntısı uygun bir çözücü ile ince tabaka plakasından kaldırılır ve doğrudan gaz kromatografisine verilerek doğrulama sağlanmış olur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yaşar Hışıl Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Hışıl, Y. . (1983). Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III. Gıda, 8(1).
AMA Hışıl Y. Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III. GIDA. Şubat 1983;8(1).
Chicago Hışıl, Yaşar. “Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III”. Gıda 8, sy. 1 (Şubat 1983).
EndNote Hışıl Y (01 Şubat 1983) Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III. Gıda 8 1
IEEE Y. . Hışıl, “Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III”, GIDA, c. 8, sy. 1, 1983.
ISNAD Hışıl, Yaşar. “Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III”. Gıda 8/1 (Şubat 1983).
JAMA Hışıl Y. Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III. GIDA. 1983;8.
MLA Hışıl, Yaşar. “Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III”. Gıda, c. 8, sy. 1, 1983.
Vancouver Hışıl Y. Pestisid Kalıntılarının Analizleri-III. GIDA. 1983;8(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/