BibTex RIS Kaynak Göster

Use of Lysozyme against Late Swelling of Cheese (in Turkish)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 6, - , 01.12.1989

Öz

Peynirlerin şişmesi, içerisinde delik ve çatlaklar oluşması süt teknolojisinde önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kusurlar yıllardan beri peynir imalatçılarını, bilim adamlarını meşgul etmiş ve etmeye devam edecektir. Şişme, peynirin yapımı sırasında, yani baskı, salamurada kalış veya imalathanede bekleme döneminde ortaya çıktığı gibi, bazen de soğuk hava deposunda veya olgunlaşma mahzenlerinde görülür. Peynirin imalatı sırasındaki şişme olayına “erken şişme” denir ve bunun amili koli bakterileridir. Sonradan olgunlaşma dönemindekine ise “geç şişme” denir ve peynirde bütirik asidi fermentasyonu sonucu meydana gelir.

Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 6, - , 01.12.1989

Öz

Peynirlerin şişmesi, içerisinde delik ve çatlaklar oluşması süt teknolojisinde önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kusurlar yıllardan beri peynir imalatçılarını, bilim adamlarını meşgul etmiş ve etmeye devam edecektir. Şişme, peynirin yapımı sırasında, yani baskı, salamurada kalış veya imalathanede bekleme döneminde ortaya çıktığı gibi, bazen de soğuk hava deposunda veya olgunlaşma mahzenlerinde görülür. Peynirin imalatı sırasındaki şişme olayına “erken şişme” denir ve bunun amili koli bakterileridir. Sonradan olgunlaşma dönemindekine ise “geç şişme” denir ve peynirde bütirik asidi fermentasyonu sonucu meydana gelir.

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 6, - , 01.12.1989

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hasan Yaygın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Yaygın, H. . (1989). Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması. Gıda, 14(6).
AMA Yaygın H. Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması. GIDA. Aralık 1989;14(6).
Chicago Yaygın, Hasan. “Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması”. Gıda 14, sy. 6 (Aralık 1989).
EndNote Yaygın H (01 Aralık 1989) Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması. Gıda 14 6
IEEE H. . Yaygın, “Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması”, GIDA, c. 14, sy. 6, 1989.
ISNAD Yaygın, Hasan. “Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması”. Gıda 14/6 (Aralık 1989).
JAMA Yaygın H. Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması. GIDA. 1989;14.
MLA Yaygın, Hasan. “Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması”. Gıda, c. 14, sy. 6, 1989.
Vancouver Yaygın H. Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması. GIDA. 1989;14(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/