BibTex RIS Kaynak Göster

Schemes for a Rapid and Simple Identification of Lactobacilli from Meat and Meat Products (Turkish with English Abstract)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 6, - , 01.12.1989

Öz

There are important effects of lactobacilli on the quality of meat and meat products. In this paper, schemes for a rapid and simple identification of lactobacilli from meat and meat products are presented. Identification schemes are primarily based on differences in the fermentation of carbohydrates and other easily determinable physiological characteristics of lactobacilli. However, in most instances the results from the schemes have to be confirmed by determining additional characteristics.   

Et ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 6, - , 01.12.1989

Öz

Laktobasillerin et ve et ürünlerinin kalitesi üzerinde önemli etkileri bulunmaktadır. Bu eserde et ve et ürünlerindeki laktobasillerin diğer laktik asit bakterilerinden ayırımı ile basit ve hızlı olarak tanımlanmaları için geliştirilen tanımlama tabloları tanıtılmaya çalışılmıştır. Bu tanımlama tablolarında, genelde laktobasillerin karbonhidratları fermente etme özelliklerindeki farklılıklar ile kolayca saptanabilen diğer fizyolojik özelliklerinden hareket edilmektedir. Ancak birçok durumda, tanımlama tablolarında yer alan özellikler yetersiz kalabilmekte ve ek birtakım özelliklerin belirlenmesi zorunlu hale gelmektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayhan Temiz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Temiz, A. . (1989). Et ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları. Gıda, 14(6).
AMA Temiz A. Et ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları. GIDA. Aralık 1989;14(6).
Chicago Temiz, Ayhan. “Et Ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı Ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları”. Gıda 14, sy. 6 (Aralık 1989).
EndNote Temiz A (01 Aralık 1989) Et ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları. Gıda 14 6
IEEE A. . Temiz, “Et ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları”, GIDA, c. 14, sy. 6, 1989.
ISNAD Temiz, Ayhan. “Et Ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı Ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları”. Gıda 14/6 (Aralık 1989).
JAMA Temiz A. Et ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları. GIDA. 1989;14.
MLA Temiz, Ayhan. “Et Ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı Ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları”. Gıda, c. 14, sy. 6, 1989.
Vancouver Temiz A. Et ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları. GIDA. 1989;14(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/