BibTex RIS Kaynak Göster

An Experiment on Orange Wine (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 4, - , 01.08.1983

Öz

Avrupa ülkelerinde oldukça gelişmiş olan meyve şarapçılığının ülkemizde de gelişmesi beklenmektedir. Bu çalışmada, son yıllarda üretimi gittikçe artan ve Adana ve çevresinin en önemli meyvesi olan, portakal ele alınmıştır. Şarap yapımında yerli Kozan çeşitleri kullanılmıştır. Alkol derecesi yaklaşık 15 oC ve asit miktarı yaklaşık 100 me/l olan bir şarap öngörüldüğünden şıraya şeker ve su katılmıştır. Fermantasyonlar yaklaşık 80’er litre hacimli cam damacanalarda, başlık altında, gerçekleştirilmiştir. Elde edilen şaraplar üzerinde yapılan duyusal ve analitik değerlendirmelerde, bunların renk, berraklık ve tad yönünden çok iyi nitelikte oldukları, ancak beklenen düzeyde aroma içermedikleri belirlenmiştir.

Portakal Şarabı Üzerinde Deneme

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 4, - , 01.08.1983

Öz

Avrupa ülkelerinde oldukça gelişmiş olan meyve şarapçılığının ülkemizde de gelişmesi beklenmektedir. Bu çalışmada, son yıllarda üretimi gittikçe artan ve Adana ve çevresinin en önemli meyvesi olan, portakal ele alınmıştır. Şarap yapımında yerli Kozan çeşitleri kullanılmıştır. Alkol derecesi yaklaşık 15 oC ve asit miktarı yaklaşık 100 me/l olan bir şarap öngörüldüğünden şıraya şeker ve su katılmıştır. Fermantasyonlar yaklaşık 80’er litre hacimli cam damacanalarda, başlık altında, gerçekleştirilmiştir. Elde edilen şaraplar üzerinde yapılan duyusal ve analitik değerlendirmelerde, bunların renk, berraklık ve tad yönünden çok iyi nitelikte oldukları, ancak beklenen düzeyde aroma içermedikleri belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Canbaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Canbaş, A. . (1983). Portakal Şarabı Üzerinde Deneme. Gıda, 8(4).
AMA Canbaş A. Portakal Şarabı Üzerinde Deneme. GIDA. Ağustos 1983;8(4).
Chicago Canbaş, Ahmet. “Portakal Şarabı Üzerinde Deneme”. Gıda 8, sy. 4 (Ağustos 1983).
EndNote Canbaş A (01 Ağustos 1983) Portakal Şarabı Üzerinde Deneme. Gıda 8 4
IEEE A. . Canbaş, “Portakal Şarabı Üzerinde Deneme”, GIDA, c. 8, sy. 4, 1983.
ISNAD Canbaş, Ahmet. “Portakal Şarabı Üzerinde Deneme”. Gıda 8/4 (Ağustos 1983).
JAMA Canbaş A. Portakal Şarabı Üzerinde Deneme. GIDA. 1983;8.
MLA Canbaş, Ahmet. “Portakal Şarabı Üzerinde Deneme”. Gıda, c. 8, sy. 4, 1983.
Vancouver Canbaş A. Portakal Şarabı Üzerinde Deneme. GIDA. 1983;8(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/