BibTex RIS Kaynak Göster

Possible Uses of Cheese Whey (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 6, - , 01.12.1983

Öz

İnsanların sağlıklı olarak beslenmelerinde hayvansal protein önemli yeri olduğu bir gerçektir. Bir ülkenin nüfusunun tükettiği günlük hayvansal protein miktarı; o ülkenin gelişmişliğine paralel bir görünüm arzetmektedir. Örneğin: Gelişmiş ülkelerde kişi başına günlük hayvansal protein tüketimi 43 g iken, gelişmekte olan ülkelerde bu miktarı 9-10 g’dır. Ülkemizde de diğer gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi yetersiz hayvansal protein tüketimi sorunu mevcuttur. Sorunun temelinde sosyo-ekonomik nedenlerden başka hayvansal proteinin yetersiz arzı bulunmaktadır. Hayvansal protein arzının yetersizliğinin yarattığı sorunun çözümlenebilmesi çok yönlü olmakla beraber, hayvansal protein israfına engel olmak bunlardan en verimli biçimlerde yararlanmak üzerinde durulması gereken konular olmaktadır.

Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 6, - , 01.12.1983

Öz

İnsanların sağlıklı olarak beslenmelerinde hayvansal protein önemli yeri olduğu bir gerçektir. Bir ülkenin nüfusunun tükettiği günlük hayvansal protein miktarı; o ülkenin gelişmişliğine paralel bir görünüm arzetmektedir. Örneğin: Gelişmiş ülkelerde kişi başına günlük hayvansal protein tüketimi 43 g iken, gelişmekte olan ülkelerde bu miktarı 9-10 g’dır. Ülkemizde de diğer gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi yetersiz hayvansal protein tüketimi sorunu mevcuttur. Sorunun temelinde sosyo-ekonomik nedenlerden başka hayvansal proteinin yetersiz arzı bulunmaktadır. Hayvansal protein arzının yetersizliğinin yarattığı sorunun çözümlenebilmesi çok yönlü olmakla beraber, hayvansal protein israfına engel olmak bunlardan en verimli biçimlerde yararlanmak üzerinde durulması gereken konular olmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülderen Oysun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Oysun, G. . (1983). Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları. Gıda, 8(6).
AMA Oysun G. Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları. GIDA. Aralık 1983;8(6).
Chicago Oysun, Gülderen. “Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları”. Gıda 8, sy. 6 (Aralık 1983).
EndNote Oysun G (01 Aralık 1983) Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları. Gıda 8 6
IEEE G. . Oysun, “Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları”, GIDA, c. 8, sy. 6, 1983.
ISNAD Oysun, Gülderen. “Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları”. Gıda 8/6 (Aralık 1983).
JAMA Oysun G. Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları. GIDA. 1983;8.
MLA Oysun, Gülderen. “Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları”. Gıda, c. 8, sy. 6, 1983.
Vancouver Oysun G. Peynir Altı Suyunu Değerlendirme Olanakları. GIDA. 1983;8(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/