BibTex RIS Kaynak Göster

Bread Aroma and Factors Affecting It (in Turkish)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 1, - , 01.02.1984

Öz

İnsan beslenmesindeki önemi herkesçe bilinen ekmeğin teknolojik kalitesi, besin değeri ve bayatlamasının geciktirilmesi üzerinde uzun süredir yoğun araştırmalar yapılmaktadır. Bu konudaki son yapılan araştırmaların büyük bir bölümünü ise ekmeğin sevilerek yenebilme özellikleri, yani ekmeğin tat, flavor ve aroması üzerindeki çalışmalar teşkil etmektir. Ekmeğin aroması duyusal (organoleptik) açıdan aşırı olmayan bir özelliğe sahip olmasına karşın, unsurları oldukça kompleks kimyasal reaksiyonlar sonucunda meydana gelirler. Ekmekteki arzulanan bu duyusal özelliklere kısmen formüle ilave edilen katkılar, fakat esas olarak da fermentasyon ve pişirme sırasında oluşan kimyasal bileşikler neden olur.   

Ekmek Aroması ve Buna Etkili Faktörler

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 1, - , 01.02.1984

Öz

İnsan beslenmesindeki önemi herkesçe bilinen ekmeğin teknolojik kalitesi, besin değeri ve bayatlamasının geciktirilmesi üzerinde uzun süredir yoğun araştırmalar yapılmaktadır. Bu konudaki son yapılan araştırmaların büyük bir bölümünü ise ekmeğin sevilerek yenebilme özellikleri, yani ekmeğin tat, flavor ve aroması üzerindeki çalışmalar teşkil etmektir. Ekmeğin aroması duyusal (organoleptik) açıdan aşırı olmayan bir özelliğe sahip olmasına karşın, unsurları oldukça kompleks kimyasal reaksiyonlar sonucunda meydana gelirler. Ekmekteki arzulanan bu duyusal özelliklere kısmen formüle ilave edilen katkılar, fakat esas olarak da fermentasyon ve pişirme sırasında oluşan kimyasal bileşikler neden olur.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hazım Özkaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özkaya, H. . (1984). Ekmek Aroması ve Buna Etkili Faktörler. Gıda, 9(1).
AMA Özkaya H. Ekmek Aroması ve Buna Etkili Faktörler. GIDA. Şubat 1984;9(1).
Chicago Özkaya, Hazım. “Ekmek Aroması Ve Buna Etkili Faktörler”. Gıda 9, sy. 1 (Şubat 1984).
EndNote Özkaya H (01 Şubat 1984) Ekmek Aroması ve Buna Etkili Faktörler. Gıda 9 1
IEEE H. . Özkaya, “Ekmek Aroması ve Buna Etkili Faktörler”, GIDA, c. 9, sy. 1, 1984.
ISNAD Özkaya, Hazım. “Ekmek Aroması Ve Buna Etkili Faktörler”. Gıda 9/1 (Şubat 1984).
JAMA Özkaya H. Ekmek Aroması ve Buna Etkili Faktörler. GIDA. 1984;9.
MLA Özkaya, Hazım. “Ekmek Aroması Ve Buna Etkili Faktörler”. Gıda, c. 9, sy. 1, 1984.
Vancouver Özkaya H. Ekmek Aroması ve Buna Etkili Faktörler. GIDA. 1984;9(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/