BibTex RIS Kaynak Göster

Importance of Cheese in Nutrition (in Turkish)

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 5, - , 01.10.1990

Öz

Sütün vücut için en iyi değerlendirilmesi şüphesiz onun doğrudan doğruya süt olarak içirilmesiyle mümkündür. Ancak bu suretle sütün ihtiva ettiği kıymetli besin maddelerinden maksimum şekilde faydalanılabilir. Sütün bu şekilde tüketimi her zaman mümkün olmaz. Sütün hacimli olması, naklinin zor olması ve çabuk bozulması gibi sebeplerden dolayı, daha dayanıklı mamüllere işlenmekte ve bunlar içinde peynir önemli bir yer tutmaktadır. Sütün çeşitli ülkelerde değerlendirilmesine baktığımızda toplam sütün büyük bir kısmının peynire işlendiğini görmekteyiz. Çok eski bir geçmişi bulunan peynirin bugün çok çeşitleri yapılmakta ve her birisi zevkle tüketilmektedir. Bugün peynir çeşitlerinin sayısının 4000 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Ülkemizde çok çeşitli peynirler yapılmakta, fakat en yaygın olarak üretilen ve halkımızın büyük çoğunluğu tarafından tüketilen beyaz peynirdir. Peynirin besin değerini ortaya koymak için bünyesindeki maddeleri ayrı ayrı inceleyerek açıklamaya çalışacağız.  

Peynirin Beslenmedeki Yeri ve Önemi

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 5, - , 01.10.1990

Öz

Sütün vücut için en iyi değerlendirilmesi şüphesiz onun doğrudan doğruya süt olarak içirilmesiyle mümkündür. Ancak bu suretle sütün ihtiva ettiği kıymetli besin maddelerinden maksimum şekilde faydalanılabilir. Sütün bu şekilde tüketimi her zaman mümkün olmaz. Sütün hacimli olması, naklinin zor olması ve çabuk bozulması gibi sebeplerden dolayı, daha dayanıklı mamüllere işlenmekte ve bunlar içinde peynir önemli bir yer tutmaktadır. Sütün çeşitli ülkelerde değerlendirilmesine baktığımızda toplam sütün büyük bir kısmının peynire işlendiğini görmekteyiz. Çok eski bir geçmişi bulunan peynirin bugün çok çeşitleri yapılmakta ve her birisi zevkle tüketilmektedir. Bugün peynir çeşitlerinin sayısının 4000 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Ülkemizde çok çeşitli peynirler yapılmakta, fakat en yaygın olarak üretilen ve halkımızın büyük çoğunluğu tarafından tüketilen beyaz peynirdir. Peynirin besin değerini ortaya koymak için bünyesindeki maddeleri ayrı ayrı inceleyerek açıklamaya çalışacağız.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Demirci Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Demirci, M. . (1990). Peynirin Beslenmedeki Yeri ve Önemi. Gıda, 15(5).
AMA Demirci M. Peynirin Beslenmedeki Yeri ve Önemi. GIDA. Ekim 1990;15(5).
Chicago Demirci, Mehmet. “Peynirin Beslenmedeki Yeri Ve Önemi”. Gıda 15, sy. 5 (Ekim 1990).
EndNote Demirci M (01 Ekim 1990) Peynirin Beslenmedeki Yeri ve Önemi. Gıda 15 5
IEEE M. . Demirci, “Peynirin Beslenmedeki Yeri ve Önemi”, GIDA, c. 15, sy. 5, 1990.
ISNAD Demirci, Mehmet. “Peynirin Beslenmedeki Yeri Ve Önemi”. Gıda 15/5 (Ekim 1990).
JAMA Demirci M. Peynirin Beslenmedeki Yeri ve Önemi. GIDA. 1990;15.
MLA Demirci, Mehmet. “Peynirin Beslenmedeki Yeri Ve Önemi”. Gıda, c. 15, sy. 5, 1990.
Vancouver Demirci M. Peynirin Beslenmedeki Yeri ve Önemi. GIDA. 1990;15(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/