BibTex RIS Kaynak Göster

N-Nitroso Compounds, Their Carcinogenic Effects, N-Nitrosamine Content of Different Foodstuffs and Amount of N-Nitrosamine in Take from Different Sources (in Turkish)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 6, - , 01.12.1984

Öz

Et ürünlerine tüzüklerle belirlenen düzeylerde katılan nitrat (NO3) ve nitritin (NO2) süt çocukları ve çok genç hayvanlar hariç, insana ve çeşitli laboratuvar hayvanlarına karşın zehirleyici etkisinin olmadığı pek çok araştırma sonuçları ile belirlenmiştir. Ancak, et ürünlerine katılan NO3 ve NO2’in insan sağlığı açısından asıl öneminin; bunların ürün içerisinde veya midede asidik koşullarda amin ve amidlerle birleşerek oluşturabilecekleri çeşitli N-nitroso bileşikleri nedeniyle olabileceği ileri sürülmektedir.

N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 6, - , 01.12.1984

Öz

Et ürünlerine tüzüklerle belirlenen düzeylerde katılan nitrat (NO3) ve nitritin (NO2) süt çocukları ve çok genç hayvanlar hariç, insana ve çeşitli laboratuvar hayvanlarına karşın zehirleyici etkisinin olmadığı pek çok araştırma sonuçları ile belirlenmiştir. Ancak, et ürünlerine katılan NO3 ve NO2’in insan sağlığı açısından asıl öneminin; bunların ürün içerisinde veya midede asidik koşullarda amin ve amidlerle birleşerek oluşturabilecekleri çeşitli N-nitroso bileşikleri nedeniyle olabileceği ileri sürülmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hüsnü Yusuf Gökalp Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Gökalp, H. Y. . (1984). N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları. Gıda, 9(6).
AMA Gökalp HY. N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları. GIDA. Aralık 1984;9(6).
Chicago Gökalp, Hüsnü Yusuf. “N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri Ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları”. Gıda 9, sy. 6 (Aralık 1984).
EndNote Gökalp HY (01 Aralık 1984) N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları. Gıda 9 6
IEEE H. Y. . Gökalp, “N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları”, GIDA, c. 9, sy. 6, 1984.
ISNAD Gökalp, Hüsnü Yusuf. “N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri Ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları”. Gıda 9/6 (Aralık 1984).
JAMA Gökalp HY. N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları. GIDA. 1984;9.
MLA Gökalp, Hüsnü Yusuf. “N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri Ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları”. Gıda, c. 9, sy. 6, 1984.
Vancouver Gökalp HY. N-Nitroso Bileşikleri, Kanserojenik Etkileri, Çeşitli Gıdaların N-Nitrosamin İçerikleri ve Çeşitli Kaynaklardan Bünyeye Alınan N-Nitrosamin Miktarları. GIDA. 1984;9(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/