BibTex RIS Kaynak Göster

Amount of Phenolic Compounds in Some Red Wine Samples Collected From the Market (in Turkish)

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 1, - , 01.02.1985

Öz

Piyasadan sağlanan bazı kırmızı şaraplarda, fenol bileşikleri miktarlarını belirlemek amacıyla, çeşitli analizler gerçekleştirilmiştir. Elde edilen sonuçlar örneklerin çoğunda alkol miktarının beklenenin altında olduğunu, asit miktarı ve pH’ın normal sınırlar içerisinde yer aldığını, uçar asidin bazı örneklerde çok yüksek olduğunu, kükürt dioksidin örneklerin çoğunda serbest halde hiç bulunmadığını ya da çok az bulunduğunu, D280 indisinin genellikle yüksek olduğunu, tanen miktarının örneklerin çoğunda tadı olumsuz yönde etkileyecek düzeylere çıktığını, antosiyan miktarının ve renk yoğunluğunun genel olarak düşük olduğunu ve renk tonunun bu tip şaraplar için çok yüksek düzeylerde bulunduğunu ortaya koymaktadır. Bu şaraplarda kalitenin iyileştirilmesi için şarap yapımının her aşamasında kükürt dioksidin rasyonel olarak kullanımına özen gösterilmeli, şaraplık üzüm çeşitlerimizin fenol bileşikleri potansiyeli belirlenmeli, hammadde ve teknik olanaklar göz önüne alınarak her çeşit ve her bölge için en uygun cibre fermantasyonu tipi ve süresi saptanmalı ve fermantasyonu izleyen aşamalarda tüm işlemlerin oksidasyonu önleyecek biçimde gerçekleştirilmesine özen gösterilmelidir.

Piyasadan Sağlanan Bazı Kırmızı Şarapların Fenol Bileşikleri Miktarları

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 1, - , 01.02.1985

Öz

Piyasadan sağlanan bazı kırmızı şaraplarda, fenol bileşikleri miktarlarını belirlemek amacıyla, çeşitli analizler gerçekleştirilmiştir. Elde edilen sonuçlar örneklerin çoğunda alkol miktarının beklenenin altında olduğunu, asit miktarı ve pH’ın normal sınırlar içerisinde yer aldığını, uçar asidin bazı örneklerde çok yüksek olduğunu, kükürt dioksidin örneklerin çoğunda serbest halde hiç bulunmadığını ya da çok az bulunduğunu, D280 indisinin genellikle yüksek olduğunu, tanen miktarının örneklerin çoğunda tadı olumsuz yönde etkileyecek düzeylere çıktığını, antosiyan miktarının ve renk yoğunluğunun genel olarak düşük olduğunu ve renk tonunun bu tip şaraplar için çok yüksek düzeylerde bulunduğunu ortaya koymaktadır. Bu şaraplarda kalitenin iyileştirilmesi için şarap yapımının her aşamasında kükürt dioksidin rasyonel olarak kullanımına özen gösterilmeli, şaraplık üzüm çeşitlerimizin fenol bileşikleri potansiyeli belirlenmeli, hammadde ve teknik olanaklar göz önüne alınarak her çeşit ve her bölge için en uygun cibre fermantasyonu tipi ve süresi saptanmalı ve fermantasyonu izleyen aşamalarda tüm işlemlerin oksidasyonu önleyecek biçimde gerçekleştirilmesine özen gösterilmelidir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Canbaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 10 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Canbaş, A. . (1985). Piyasadan Sağlanan Bazı Kırmızı Şarapların Fenol Bileşikleri Miktarları. Gıda, 10(1).
AMA Canbaş A. Piyasadan Sağlanan Bazı Kırmızı Şarapların Fenol Bileşikleri Miktarları. GIDA. Şubat 1985;10(1).
Chicago Canbaş, Ahmet. “Piyasadan Sağlanan Bazı Kırmızı Şarapların Fenol Bileşikleri Miktarları”. Gıda 10, sy. 1 (Şubat 1985).
EndNote Canbaş A (01 Şubat 1985) Piyasadan Sağlanan Bazı Kırmızı Şarapların Fenol Bileşikleri Miktarları. Gıda 10 1
IEEE A. . Canbaş, “Piyasadan Sağlanan Bazı Kırmızı Şarapların Fenol Bileşikleri Miktarları”, GIDA, c. 10, sy. 1, 1985.
ISNAD Canbaş, Ahmet. “Piyasadan Sağlanan Bazı Kırmızı Şarapların Fenol Bileşikleri Miktarları”. Gıda 10/1 (Şubat 1985).
JAMA Canbaş A. Piyasadan Sağlanan Bazı Kırmızı Şarapların Fenol Bileşikleri Miktarları. GIDA. 1985;10.
MLA Canbaş, Ahmet. “Piyasadan Sağlanan Bazı Kırmızı Şarapların Fenol Bileşikleri Miktarları”. Gıda, c. 10, sy. 1, 1985.
Vancouver Canbaş A. Piyasadan Sağlanan Bazı Kırmızı Şarapların Fenol Bileşikleri Miktarları. GIDA. 1985;10(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/