BibTex RIS Kaynak Göster

Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 1, - , 01.02.1985

Öz

Enzim, sözlük anlamı ile canlı bitkisel ve hayvansal hücrelerde biyolojik olayların kimyasal reaksiyonlarını katalize eden kompleks organik substanslar (maddeler) dir. Diğer bir deyişle hücre içindeki maddelerin değişimleri, parçalanmaları ve biyosentezleri; biyolojik katalizatör olan enzimler tarafından sağlanır. Yaşam için büyük önem taşıyan her bir metabolitin bir başka metabolite dönüşmesinden spesifik (özel) bir enzim sorumludur. Enzimler, proteinlerden meydana gelmiş olup katalizatörlerin fonksiyonlarını yerine getirirler.

Enzymes, Microbiological Enzyme Production and Rennin in this Technology (in Turkish)

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 1, - , 01.02.1985

Öz

Enzim, sözlük anlamı ile canlı bitkisel ve hayvansal hücrelerde biyolojik olayların kimyasal reaksiyonlarını katalize eden kompleks organik substanslar (maddeler) dir. Diğer bir deyişle hücre içindeki maddelerin değişimleri, parçalanmaları ve biyosentezleri; biyolojik katalizatör olan enzimler tarafından sağlanır. Yaşam için büyük önem taşıyan her bir metabolitin bir başka metabolite dönüşmesinden spesifik (özel) bir enzim sorumludur. Enzimler, proteinlerden meydana gelmiş olup katalizatörlerin fonksiyonlarını yerine getirirler.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şeminur Topal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 10 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Topal, Ş. . (1985). Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri. Gıda, 10(1).
AMA Topal Ş. Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri. GIDA. Şubat 1985;10(1).
Chicago Topal, Şeminur. “Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi Ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri”. Gıda 10, sy. 1 (Şubat 1985).
EndNote Topal Ş (01 Şubat 1985) Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri. Gıda 10 1
IEEE Ş. . Topal, “Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri”, GIDA, c. 10, sy. 1, 1985.
ISNAD Topal, Şeminur. “Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi Ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri”. Gıda 10/1 (Şubat 1985).
JAMA Topal Ş. Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri. GIDA. 1985;10.
MLA Topal, Şeminur. “Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi Ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri”. Gıda, c. 10, sy. 1, 1985.
Vancouver Topal Ş. Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri. GIDA. 1985;10(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/