BibTex RIS Kaynak Göster

Some Compounds Effecting Volatile Oils and Aromas of Citrus Fruits (in Turkish)

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 1, - , 01.02.1985

Öz

Uçucu yağ, isminden de anlaşılacağı gibi uçucu nitelikteki bir çok maddeden oluşan, bitkilerden veya bitkisel droglardan, su veya su buharı destilasyonuyla elde edilen oda sıcaklığında sıvı ve bazen donabilen, uçucu, kuvvetli kokulu ve yağımsı karışımlar olarak tarif edilir. Uçucu yağ, bir çok familyalar yanında, tropik ve subtropik bazı meyveler de de bulunur. Bunların başında turunçgil meyveleri gelmektedir.   

Turunçgil Uçucu Yağları ve Aromalarına Etkili Bazı Bileşenler

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 1, - , 01.02.1985

Öz

Uçucu yağ, isminden de anlaşılacağı gibi uçucu nitelikteki bir çok maddeden oluşan, bitkilerden veya bitkisel droglardan, su veya su buharı destilasyonuyla elde edilen oda sıcaklığında sıvı ve bazen donabilen, uçucu, kuvvetli kokulu ve yağımsı karışımlar olarak tarif edilir. Uçucu yağ, bir çok familyalar yanında, tropik ve subtropik bazı meyveler de de bulunur. Bunların başında turunçgil meyveleri gelmektedir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ali Bayrak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 10 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Bayrak, A. . (1985). Turunçgil Uçucu Yağları ve Aromalarına Etkili Bazı Bileşenler. Gıda, 10(1).
AMA Bayrak A. Turunçgil Uçucu Yağları ve Aromalarına Etkili Bazı Bileşenler. GIDA. Şubat 1985;10(1).
Chicago Bayrak, Ali. “Turunçgil Uçucu Yağları Ve Aromalarına Etkili Bazı Bileşenler”. Gıda 10, sy. 1 (Şubat 1985).
EndNote Bayrak A (01 Şubat 1985) Turunçgil Uçucu Yağları ve Aromalarına Etkili Bazı Bileşenler. Gıda 10 1
IEEE A. . Bayrak, “Turunçgil Uçucu Yağları ve Aromalarına Etkili Bazı Bileşenler”, GIDA, c. 10, sy. 1, 1985.
ISNAD Bayrak, Ali. “Turunçgil Uçucu Yağları Ve Aromalarına Etkili Bazı Bileşenler”. Gıda 10/1 (Şubat 1985).
JAMA Bayrak A. Turunçgil Uçucu Yağları ve Aromalarına Etkili Bazı Bileşenler. GIDA. 1985;10.
MLA Bayrak, Ali. “Turunçgil Uçucu Yağları Ve Aromalarına Etkili Bazı Bileşenler”. Gıda, c. 10, sy. 1, 1985.
Vancouver Bayrak A. Turunçgil Uçucu Yağları ve Aromalarına Etkili Bazı Bileşenler. GIDA. 1985;10(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/