BibTex RIS Kaynak Göster

Effect of Bulgur Production on the Electroporetic Properties of Proteins1 (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 3, - , 01.06.2001

Öz

In this study, the effects of bulgur production on the electrophoretic properties of proteins were investigated. The relative intensities of the gliadin bands from extracts of wheat to those from bulgur were decreased and became fainter significantly. The decrease in intensity showed variation for various groups of gliadin bands and also for different cultivars. As wheats are processed into bulgur, there was almost no change in HMW glutenin region, while the increases in intensity of the protein components in the LMW region were obtained as indicated by SDS-PAGE. There was also background streaking in the electrophoregrams of bulgur samples. 

Bulgur Üretiminin Proteinlerin Elektroforetik Özellikleri Üzerine Etkisi

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 3, - , 01.06.2001

Öz

Bu çalışmada bulgur üretiminin proteinlerin elektroforetik özelliklerine etkisi araştırılmıştır. Buğdayın bulgura dönüşümü ile gliadin eiektroforegramlarında protein bantlarının relatif intensitelerinde önemli düzeyde azalma gözlenmiş olup, bu azalma bakımından hem çeşitler arasında, hem de değişik relatif intensite bölgelerinde farklılık çıkmıştır. SDS-PAGE sonuçlarına göre buğdayın bulgura dönüşümü ile HMW glütenin bölgesinde belirgin bir farklılık saptanmamışken, LMW glütenin bölgesinde bant yoğunluklarının genel olarak arttığı belirlenmiştir. Ayrıca bulgur örneklerinin elektroforegramlarında protein bantlarının zemininde genel bir koyulaşma (streaking) görülmüştür.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Özen Özboy Bu kişi benim

Hamit Köksel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Özboy, Ö. ., & Köksel, H. . (2001). Bulgur Üretiminin Proteinlerin Elektroforetik Özellikleri Üzerine Etkisi. Gıda, 26(3).
AMA Özboy Ö, Köksel H. Bulgur Üretiminin Proteinlerin Elektroforetik Özellikleri Üzerine Etkisi. GIDA. Haziran 2001;26(3).
Chicago Özboy, Özen, ve Hamit Köksel. “Bulgur Üretiminin Proteinlerin Elektroforetik Özellikleri Üzerine Etkisi”. Gıda 26, sy. 3 (Haziran 2001).
EndNote Özboy Ö, Köksel H (01 Haziran 2001) Bulgur Üretiminin Proteinlerin Elektroforetik Özellikleri Üzerine Etkisi. Gıda 26 3
IEEE Ö. . Özboy ve H. . Köksel, “Bulgur Üretiminin Proteinlerin Elektroforetik Özellikleri Üzerine Etkisi”, GIDA, c. 26, sy. 3, 2001.
ISNAD Özboy, Özen - Köksel, Hamit. “Bulgur Üretiminin Proteinlerin Elektroforetik Özellikleri Üzerine Etkisi”. Gıda 26/3 (Haziran 2001).
JAMA Özboy Ö, Köksel H. Bulgur Üretiminin Proteinlerin Elektroforetik Özellikleri Üzerine Etkisi. GIDA. 2001;26.
MLA Özboy, Özen ve Hamit Köksel. “Bulgur Üretiminin Proteinlerin Elektroforetik Özellikleri Üzerine Etkisi”. Gıda, c. 26, sy. 3, 2001.
Vancouver Özboy Ö, Köksel H. Bulgur Üretiminin Proteinlerin Elektroforetik Özellikleri Üzerine Etkisi. GIDA. 2001;26(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/