BibTex RIS Kaynak Göster

Sensory Evaluation of Fruit Punch Including Watermelon and Pomegranate Juices at Vorious Levels (in English)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 4, - , 01.08.2001

Öz

In this study, the organoleptical acceptability of fruit punches including watermelon and pomegranate juices at various levels was determined as well as the optimum rates of mixture of these juices. In the study, the watermelon juice and pasteurized or concentrated pomegranate juices were used. According to the results obtained, the samples is which the B:A ratio was adjusted to 13:1, and the samples having 75% W/25% P and 75% P/25% W juice mixtures were most preferred by panelists.

Farklı Oranlarda Karpuz ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 4, - , 01.08.2001

Öz

Bu çalışmada farklı oranlarda karpuz ve nar suyu kullanılarak elde edilen meyve suyu karışımlarının laboratuvar şartlarında test edilerek, tüketiciler tarafından kabul edilebilirlik düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Yapılan duyusal değerlendirmeler sonucunda Brix: Asit oranı 13:1'e ayarlanmış örnekler daha çok beğeni kazanmıştır. Tüm örnekler içerisinde en fazla tercih edilen %75 karpuz (K)+%25 nar (N) suyu ve %75 nar (N)+%25 karpuz (K) suyu içeren örnekler olmuştur. Elde edilen bulgular ışığı altında karpuz ve nar suyunun tat ve genel izlenim bakımından iyi bir uyum sağladığı belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İbrahim Hayaloğlu Bu kişi benim

Hasan Vardin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Hayaloğlu, İ. ., & Vardin, H. . (2001). Farklı Oranlarda Karpuz ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). Gıda, 26(4).
AMA Hayaloğlu İ, Vardin H. Farklı Oranlarda Karpuz ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). GIDA. Ağustos 2001;26(4).
Chicago Hayaloğlu, İbrahim, ve Hasan Vardin. “Farklı Oranlarda Karpuz Ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”. Gıda 26, sy. 4 (Ağustos 2001).
EndNote Hayaloğlu İ, Vardin H (01 Ağustos 2001) Farklı Oranlarda Karpuz ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). Gıda 26 4
IEEE İ. . Hayaloğlu ve H. . Vardin, “Farklı Oranlarda Karpuz ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”, GIDA, c. 26, sy. 4, 2001.
ISNAD Hayaloğlu, İbrahim - Vardin, Hasan. “Farklı Oranlarda Karpuz Ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”. Gıda 26/4 (Ağustos 2001).
JAMA Hayaloğlu İ, Vardin H. Farklı Oranlarda Karpuz ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). GIDA. 2001;26.
MLA Hayaloğlu, İbrahim ve Hasan Vardin. “Farklı Oranlarda Karpuz Ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”. Gıda, c. 26, sy. 4, 2001.
Vancouver Hayaloğlu İ, Vardin H. Farklı Oranlarda Karpuz ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). GIDA. 2001;26(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/