BibTex RIS Kaynak Göster

The Factors Effecting Mycotoxin Formation in Foods (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 4, - , 01.08.2001

Öz

Gıdalarda mikotoksin oluşumu için gerekli olan önemli faktörler: nem (substrat nemi, kurutmadaki hızlılık, tekrar nemlenme, nispi hava nemi), sıcaklık, mekanik zararlanma gibi fiziksel faktörler; CO2, O2,substratın kimyasal yapısı, substrata yapılan kimyasal uygulamalar ve gübreleme gibi kimyasal faktörler ve inokulum yoğunluğu, bitki dayanıklılığı, fungus streynleri arasındaki genetik farklılık gibi biyolojik faktörlerdir. Besinlerin uygun olmasının yanında fungal gelişme ve mikotoksin üretimi için gerekli olan en önemli faktörler sıcaklık ve substrat nemidir.  

Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 4, - , 01.08.2001

Öz

Gıdalarda mikotoksin oluşumu için gerekli olan önemli faktörler: nem (substrat nemi, kurutmadaki hızlılık, tekrar nemlenme, nispi hava nemi), sıcaklık, mekanik zararlanma gibi fiziksel faktörler; CO2, O2,substratın kimyasal yapısı, substrata yapılan kimyasal uygulamalar ve gübreleme gibi kimyasal faktörler ve inokulum yoğunluğu, bitki dayanıklılığı, fungus streynleri arasındaki genetik farklılık gibi biyolojik faktörlerdir. Besinlerin uygun olmasının yanında fungal gelişme ve mikotoksin üretimi için gerekli olan en önemli faktörler sıcaklık ve substrat nemidir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Kudret Erzurum Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Erzurum, K. . (2001). Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler. Gıda, 26(4).
AMA Erzurum K. Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler. GIDA. Ağustos 2001;26(4).
Chicago Erzurum, Kudret. “Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler”. Gıda 26, sy. 4 (Ağustos 2001).
EndNote Erzurum K (01 Ağustos 2001) Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler. Gıda 26 4
IEEE K. . Erzurum, “Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler”, GIDA, c. 26, sy. 4, 2001.
ISNAD Erzurum, Kudret. “Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler”. Gıda 26/4 (Ağustos 2001).
JAMA Erzurum K. Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler. GIDA. 2001;26.
MLA Erzurum, Kudret. “Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler”. Gıda, c. 26, sy. 4, 2001.
Vancouver Erzurum K. Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler. GIDA. 2001;26(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/