Gıdalarda mikotoksin oluşumu için gerekli olan önemli faktörler: nem (substrat nemi, kurutmadaki hızlılık, tekrar nemlenme, nispi hava nemi), sıcaklık, mekanik zararlanma gibi fiziksel faktörler; CO2, O2,substratın kimyasal yapısı, substrata yapılan kimyasal uygulamalar ve gübreleme gibi kimyasal faktörler ve inokulum yoğunluğu, bitki dayanıklılığı, fungus streynleri arasındaki genetik farklılık gibi biyolojik faktörlerdir. Besinlerin uygun olmasının yanında fungal gelişme ve mikotoksin üretimi için gerekli olan en önemli faktörler sıcaklık ve substrat nemidir.
Gıdalarda mikotoksin oluşumu için gerekli olan önemli faktörler: nem (substrat nemi, kurutmadaki hızlılık, tekrar nemlenme, nispi hava nemi), sıcaklık, mekanik zararlanma gibi fiziksel faktörler; CO2, O2,substratın kimyasal yapısı, substrata yapılan kimyasal uygulamalar ve gübreleme gibi kimyasal faktörler ve inokulum yoğunluğu, bitki dayanıklılığı, fungus streynleri arasındaki genetik farklılık gibi biyolojik faktörlerdir. Besinlerin uygun olmasının yanında fungal gelişme ve mikotoksin üretimi için gerekli olan en önemli faktörler sıcaklık ve substrat nemidir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 2001 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 4 |