BibTex RIS Kaynak Göster

Coagulation of Milk with Rennet (in Turkish)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 4, - , 01.08.1991

Öz

Bazı proteolitik enzimlerin sütü pıhtılaştırma yeteneğine sahip olduğu bilinmektedir. Bu enzimler arasında tecimsel anlamda en yaygın kullanılan preparat rennettir. Rennet preparatı içerisinde baskın olarak bulunan enzim kimozin enzimidir (renin, E. C. 3. 4. 23. 4). Kimozin bir endopeptidazdır, moleküler ağırlığı 30.700 dalton ve izoelektrik nokta pH’sı 4.6-4.7’dir. Sığır pepsini de (E.C.3.4.23.1) kimozine çok yakın bir etkinliğe sahiptir. Ancak farklı olarak immunoglobulinleri de hidrolize edebilmektedir. Sütün enzimatik pıhtılaştırılmasında kimozinin kappa-kazein üzerindeki özgül proteolitik etkinliğinden yararlanılmaktadır.

Sütün Rennet ile Pıhtılaşma Süreci

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 4, - , 01.08.1991

Öz

Bazı proteolitik enzimlerin sütü pıhtılaştırma yeteneğine sahip olduğu bilinmektedir. Bu enzimler arasında tecimsel anlamda en yaygın kullanılan preparat rennettir. Rennet preparatı içerisinde baskın olarak bulunan enzim kimozin enzimidir (renin, E. C. 3. 4. 23. 4). Kimozin bir endopeptidazdır, moleküler ağırlığı 30.700 dalton ve izoelektrik nokta pH’sı 4.6-4.7’dir. Sığır pepsini de (E.C.3.4.23.1) kimozine çok yakın bir etkinliğe sahiptir. Ancak farklı olarak immunoglobulinleri de hidrolize edebilmektedir. Sütün enzimatik pıhtılaştırılmasında kimozinin kappa-kazein üzerindeki özgül proteolitik etkinliğinden yararlanılmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yaşar Kemal Erdem Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Erdem, Y. K. . (1991). Sütün Rennet ile Pıhtılaşma Süreci. Gıda, 16(4).
AMA Erdem YK. Sütün Rennet ile Pıhtılaşma Süreci. GIDA. Ağustos 1991;16(4).
Chicago Erdem, Yaşar Kemal. “Sütün Rennet Ile Pıhtılaşma Süreci”. Gıda 16, sy. 4 (Ağustos 1991).
EndNote Erdem YK (01 Ağustos 1991) Sütün Rennet ile Pıhtılaşma Süreci. Gıda 16 4
IEEE Y. K. . Erdem, “Sütün Rennet ile Pıhtılaşma Süreci”, GIDA, c. 16, sy. 4, 1991.
ISNAD Erdem, Yaşar Kemal. “Sütün Rennet Ile Pıhtılaşma Süreci”. Gıda 16/4 (Ağustos 1991).
JAMA Erdem YK. Sütün Rennet ile Pıhtılaşma Süreci. GIDA. 1991;16.
MLA Erdem, Yaşar Kemal. “Sütün Rennet Ile Pıhtılaşma Süreci”. Gıda, c. 16, sy. 4, 1991.
Vancouver Erdem YK. Sütün Rennet ile Pıhtılaşma Süreci. GIDA. 1991;16(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/