Yulafın kanın kolesterolunu azalttığı en az çeyrek yüzyıldan beri bilinmektedir. Bu etki, ilk olarak GROOT ve arkadaşları tarafından 1963’ de söz konusu edilmiştir. Bundan sonra, insan ve hayvan denekleri kullanılarak yulaf ve yulaf ürünleri ile beslenme denemeleri yapılmıştır. Günümüzde, yulaf ve yulaf kepeği konusuna duyulan ilgi üzerine bu çalışma, yulafların kanın kolesterol miktarını düşürdüğünü göstermek amacıyla yapılmıştır. Bu konudaki görüşler doğrulanmış mıdır? Yulaf ve yulaf kepeğinin kanın kolesterolunu düşürdüğü konusundaki görüş kuvvetli ve inandırıcıdır. Buna karşın, yulaf kepeği oldukça değişken bir maddedir ve insanlara yararlı olması için alınması gereken günlük miktarı yüksek olduğundan, belki de insanlardan çok atlar için uygundur.
Yulafın kanın kolesterolunu azalttığı en az çeyrek yüzyıldan beri bilinmektedir. Bu etki, ilk olarak GROOT ve arkadaşları tarafından 1963’ de söz konusu edilmiştir. Bundan sonra, insan ve hayvan denekleri kullanılarak yulaf ve yulaf ürünleri ile beslenme denemeleri yapılmıştır. Günümüzde, yulaf ve yulaf kepeği konusuna duyulan ilgi üzerine bu çalışma, yulafların kanın kolesterol miktarını düşürdüğünü göstermek amacıyla yapılmıştır. Bu konudaki görüşler doğrulanmış mıdır? Yulaf ve yulaf kepeğinin kanın kolesterolunu düşürdüğü konusundaki görüş kuvvetli ve inandırıcıdır. Buna karşın, yulaf kepeği oldukça değişken bir maddedir ve insanlara yararlı olması için alınması gereken günlük miktarı yüksek olduğundan, belki de insanlardan çok atlar için uygundur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 1991 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 4 |