BibTex RIS Kaynak Göster

How does the Oat Bran Reduces the Blood Cholesterol? (in Turkish)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 4, - , 01.08.1991

Öz

Yulafın kanın kolesterolunu azalttığı en az çeyrek yüzyıldan beri bilinmektedir. Bu etki, ilk olarak GROOT ve arkadaşları tarafından 1963’ de söz konusu edilmiştir. Bundan sonra, insan ve hayvan denekleri kullanılarak yulaf ve yulaf ürünleri ile beslenme denemeleri yapılmıştır. Günümüzde, yulaf ve yulaf kepeği konusuna duyulan ilgi üzerine bu çalışma, yulafların kanın kolesterol miktarını düşürdüğünü göstermek amacıyla yapılmıştır. Bu konudaki görüşler doğrulanmış mıdır? Yulaf ve yulaf kepeğinin kanın kolesterolunu düşürdüğü konusundaki görüş kuvvetli ve inandırıcıdır. Buna karşın, yulaf kepeği oldukça değişken bir maddedir ve insanlara yararlı olması için alınması gereken günlük miktarı yüksek olduğundan, belki de insanlardan çok atlar için uygundur.

Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 4, - , 01.08.1991

Öz

Yulafın kanın kolesterolunu azalttığı en az çeyrek yüzyıldan beri bilinmektedir. Bu etki, ilk olarak GROOT ve arkadaşları tarafından 1963’ de söz konusu edilmiştir. Bundan sonra, insan ve hayvan denekleri kullanılarak yulaf ve yulaf ürünleri ile beslenme denemeleri yapılmıştır. Günümüzde, yulaf ve yulaf kepeği konusuna duyulan ilgi üzerine bu çalışma, yulafların kanın kolesterol miktarını düşürdüğünü göstermek amacıyla yapılmıştır. Bu konudaki görüşler doğrulanmış mıdır? Yulaf ve yulaf kepeğinin kanın kolesterolunu düşürdüğü konusundaki görüş kuvvetli ve inandırıcıdır. Buna karşın, yulaf kepeği oldukça değişken bir maddedir ve insanlara yararlı olması için alınması gereken günlük miktarı yüksek olduğundan, belki de insanlardan çok atlar için uygundur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tülin Tamerler Bu kişi benim

David Oakenfull Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Tamerler, T. ., & Oakenfull, D. . (1991). Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır. Gıda, 16(4).
AMA Tamerler T, Oakenfull D. Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır. GIDA. Ağustos 1991;16(4).
Chicago Tamerler, Tülin, ve David Oakenfull. “Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır”. Gıda 16, sy. 4 (Ağustos 1991).
EndNote Tamerler T, Oakenfull D (01 Ağustos 1991) Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır. Gıda 16 4
IEEE T. . Tamerler ve D. . Oakenfull, “Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır”, GIDA, c. 16, sy. 4, 1991.
ISNAD Tamerler, Tülin - Oakenfull, David. “Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır”. Gıda 16/4 (Ağustos 1991).
JAMA Tamerler T, Oakenfull D. Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır. GIDA. 1991;16.
MLA Tamerler, Tülin ve David Oakenfull. “Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır”. Gıda, c. 16, sy. 4, 1991.
Vancouver Tamerler T, Oakenfull D. Yulaf Kepeği Kanın Kolesterolunu Nasıl Azaltır. GIDA. 1991;16(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/