BibTex RIS Kaynak Göster

The Thiamine and Riboflavin Contents of Main Wheat Varieties Grown in Turkey and Their Flours (Turkish with English Abstract)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 4, - , 01.08.1991

Öz

In this research main wheat varieties grown in Turkey in various regions and their flours were analyzed for their B1 and B2 vitamin contents. Eighteen wheat varieties were used in the research. The B1 and B2 vitamin contents of wheats vary with the variety and cultivation area. Generally. It was determined that vitamin contents of hard wheats were higher than soft wheats. It was observed that the B1 and B2 vitamin contents of flours were related to wheat variety and % flour extraction. With the rise in % flour extraction vitamin contents increased.   

Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Tiamin ve Riboflavin Miktarları

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 4, - , 01.08.1991

Öz

Bu çalışmada, ülkemizde yetiştirilen başlıca buğday çeşitlerinin ve bunların laboratuvar değirmeninde öğütülmesiyle elde edilen unlarının B1 ve B2 vitaminleri miktarı saptanmıştır. Araştırmada 18 buğday çeşidi kullanılmıştır. Buğdaylarda B1 ve B2 vitaminleri miktarı çeşit ve yetişme yerine bağlı olarak değişmektedir. Genellikle sert buğdaylar, yumuşaklardan daha zengin bulunmuştur. Unlarda B1 ve B2 vitamin miktarlarının buğday çeşidi ve randımanı ile ilişkili olduğu görülmüştür. Un randımanı arttıkça vitamin miktarları da artmaktadır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Recai Ercan Bu kişi benim

Suzan Erbaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Ercan, R. ., & Erbaş, S. . (1991). Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Tiamin ve Riboflavin Miktarları. Gıda, 16(4).
AMA Ercan R, Erbaş S. Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Tiamin ve Riboflavin Miktarları. GIDA. Ağustos 1991;16(4).
Chicago Ercan, Recai, ve Suzan Erbaş. “Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin Ve Unlarının Tiamin Ve Riboflavin Miktarları”. Gıda 16, sy. 4 (Ağustos 1991).
EndNote Ercan R, Erbaş S (01 Ağustos 1991) Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Tiamin ve Riboflavin Miktarları. Gıda 16 4
IEEE R. . Ercan ve S. . Erbaş, “Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Tiamin ve Riboflavin Miktarları”, GIDA, c. 16, sy. 4, 1991.
ISNAD Ercan, Recai - Erbaş, Suzan. “Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin Ve Unlarının Tiamin Ve Riboflavin Miktarları”. Gıda 16/4 (Ağustos 1991).
JAMA Ercan R, Erbaş S. Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Tiamin ve Riboflavin Miktarları. GIDA. 1991;16.
MLA Ercan, Recai ve Suzan Erbaş. “Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin Ve Unlarının Tiamin Ve Riboflavin Miktarları”. Gıda, c. 16, sy. 4, 1991.
Vancouver Ercan R, Erbaş S. Ülkemizde Yetiştirilen Başlıca Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Tiamin ve Riboflavin Miktarları. GIDA. 1991;16(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/