BibTex RIS Kaynak Göster

An Evaluation of the Colour of Red Wines Produced by Carbonic Maceration Method According to “Hunter Colour System” (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 5, - , 01.10.2001

Öz

In this study, the color of red wines produced by carbonic maceration method by using Carignan end Grenache red grape varieties were analyzed in the Hunter Lab. Model D25. The results were studied to the system in question. In the trials, the maceration time of the grapes was planned as two groups for 5 and 10 days and during these two maceration periods in question, temperature values of 25-30°C and 20-35°C were used in group l and group 2 respectively. It was observed that long maceration time and high maceration temperature was very important for the grapes having low anthocyanin content. Related with color measurement; significant darkness in the color of wines produced were observed during the maceration time of 10 days. It was also detected that the increase in color was lower when the time was prolonged for the applications applied at 35°C.  

Maceration Carbonique Yöntemiyle Üretilen Kırmızı Şaraplarda Renk Olgusunun Hunter Renk Sistemine Göre Değerlendirilmesi

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 5, - , 01.10.2001

Öz

Araştırma Carignan ve Grenache siyah üzüm çeşitlerinin maceration carbonigue yöntemi ile üretilen kırmızı şarapların renkleri Hunter Lab. Model D25 renk farklılığını ölçme cihazında analiz edilmiş ve elde edilen sonuçlar bu sisteme göre değerlendirilmiştir. Denemelerde örneklerin maserasyon süreleri 5 ve 10 gün olarak iki grupta planlanmış ve sözü edilen bu iki maserasyon süresinde 1. deneme grubunda 25-30°C'de 2. deneme grubunda ise 20-25°C'de sıcaklık uygulamaları yapılmıştır. Renk ölçümü ile ilgili olarak üzümlerin 5 günlük maserasyon sürelerinin 10 güne çıkarılmasıyla elde edilen şarapların renginde önemli düzeyde artışların meydana geldiği gözlenmiş 35°C'de yapılan uygulamalarda ise sürenin uzamasıyla renk artışının daha az olduğu belirlenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ufuk Yücel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Yücel, U. . (2001). Maceration Carbonique Yöntemiyle Üretilen Kırmızı Şaraplarda Renk Olgusunun Hunter Renk Sistemine Göre Değerlendirilmesi. Gıda, 26(5).
AMA Yücel U. Maceration Carbonique Yöntemiyle Üretilen Kırmızı Şaraplarda Renk Olgusunun Hunter Renk Sistemine Göre Değerlendirilmesi. GIDA. Ekim 2001;26(5).
Chicago Yücel, Ufuk. “Maceration Carbonique Yöntemiyle Üretilen Kırmızı Şaraplarda Renk Olgusunun Hunter Renk Sistemine Göre Değerlendirilmesi”. Gıda 26, sy. 5 (Ekim 2001).
EndNote Yücel U (01 Ekim 2001) Maceration Carbonique Yöntemiyle Üretilen Kırmızı Şaraplarda Renk Olgusunun Hunter Renk Sistemine Göre Değerlendirilmesi. Gıda 26 5
IEEE U. . Yücel, “Maceration Carbonique Yöntemiyle Üretilen Kırmızı Şaraplarda Renk Olgusunun Hunter Renk Sistemine Göre Değerlendirilmesi”, GIDA, c. 26, sy. 5, 2001.
ISNAD Yücel, Ufuk. “Maceration Carbonique Yöntemiyle Üretilen Kırmızı Şaraplarda Renk Olgusunun Hunter Renk Sistemine Göre Değerlendirilmesi”. Gıda 26/5 (Ekim 2001).
JAMA Yücel U. Maceration Carbonique Yöntemiyle Üretilen Kırmızı Şaraplarda Renk Olgusunun Hunter Renk Sistemine Göre Değerlendirilmesi. GIDA. 2001;26.
MLA Yücel, Ufuk. “Maceration Carbonique Yöntemiyle Üretilen Kırmızı Şaraplarda Renk Olgusunun Hunter Renk Sistemine Göre Değerlendirilmesi”. Gıda, c. 26, sy. 5, 2001.
Vancouver Yücel U. Maceration Carbonique Yöntemiyle Üretilen Kırmızı Şaraplarda Renk Olgusunun Hunter Renk Sistemine Göre Değerlendirilmesi. GIDA. 2001;26(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/