BibTex RIS Kaynak Göster

Wine Factory, Hygiene of Wine and Hygiene Controls (in Turkish)

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 4, - , 01.08.1985

Öz

Şarap da diğer içilen besinler olan süt, bira, meyve suyu ve nihayet yapay içecekler gibi hazırlanmalı, pazarlanmalı ve tüketiciye sunulmalıdır. Alkol ve asit içeriği nedeniyle şarap bir dereceye kadar oto-konservatif ve aynı zamanda zayıf bir bakterisittir. Bu durum şarabın temiz ve emin olarak içilebilen bir besin olduğu izlenimini verirse de, gerçekte şarap kontaminasyonlara açıktır. Çünkü şarap şarapçılıkta kullanılan kaplar ve çeşitli materyal tarafından taşınan mikroorganizmaların kontamine olabilir ve şarap kaplarında enfeksiyon sonucu epidemiler ortaya çıkabilir. Bu nedenle şarap fabrikalarında hijyenik kontrole gereken önem verilmelidir.

Şarap Fabrikasının ve Şarabın Hijyeni ve Hijyenik Kontrolu

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 4, - , 01.08.1985

Öz

Şarap da diğer içilen besinler olan süt, bira, meyve suyu ve nihayet yapay içecekler gibi hazırlanmalı, pazarlanmalı ve tüketiciye sunulmalıdır. Alkol ve asit içeriği nedeniyle şarap bir dereceye kadar oto-konservatif ve aynı zamanda zayıf bir bakterisittir. Bu durum şarabın temiz ve emin olarak içilebilen bir besin olduğu izlenimini verirse de, gerçekte şarap kontaminasyonlara açıktır. Çünkü şarap şarapçılıkta kullanılan kaplar ve çeşitli materyal tarafından taşınan mikroorganizmaların kontamine olabilir ve şarap kaplarında enfeksiyon sonucu epidemiler ortaya çıkabilir. Bu nedenle şarap fabrikalarında hijyenik kontrole gereken önem verilmelidir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

M. Hilmi Pamir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 10 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Pamir, M. H. . (1985). Şarap Fabrikasının ve Şarabın Hijyeni ve Hijyenik Kontrolu. Gıda, 10(4).
AMA Pamir MH. Şarap Fabrikasının ve Şarabın Hijyeni ve Hijyenik Kontrolu. GIDA. Ağustos 1985;10(4).
Chicago Pamir, M. Hilmi. “Şarap Fabrikasının Ve Şarabın Hijyeni Ve Hijyenik Kontrolu”. Gıda 10, sy. 4 (Ağustos 1985).
EndNote Pamir MH (01 Ağustos 1985) Şarap Fabrikasının ve Şarabın Hijyeni ve Hijyenik Kontrolu. Gıda 10 4
IEEE M. H. . Pamir, “Şarap Fabrikasının ve Şarabın Hijyeni ve Hijyenik Kontrolu”, GIDA, c. 10, sy. 4, 1985.
ISNAD Pamir, M. Hilmi. “Şarap Fabrikasının Ve Şarabın Hijyeni Ve Hijyenik Kontrolu”. Gıda 10/4 (Ağustos 1985).
JAMA Pamir MH. Şarap Fabrikasının ve Şarabın Hijyeni ve Hijyenik Kontrolu. GIDA. 1985;10.
MLA Pamir, M. Hilmi. “Şarap Fabrikasının Ve Şarabın Hijyeni Ve Hijyenik Kontrolu”. Gıda, c. 10, sy. 4, 1985.
Vancouver Pamir MH. Şarap Fabrikasının ve Şarabın Hijyeni ve Hijyenik Kontrolu. GIDA. 1985;10(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/