BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on Drying Characteristics of Dill (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 6, - , 01.12.2001

Öz

In this study, it was investigated the effects of drying process on dill by using cabinet and microwave dryers. Drying experiments carried out in cabinet and microwave dryers showed that drying rate was accelerated by the temperature increasing and it was understood drying in microwave dryer was carried out at very short time. The color is one of the important quality parameters in determining of dehydrated product. The advantage of working at high temperatures (<70°C) were determined as the lightness and the color quality can be reserved.  

Dereotunun Kuruma Karakteristiklerinin İncelenmesi

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 6, - , 01.12.2001

Öz

Bu çalışmada, kabin ve mikrodalga kurutucularla yapılan kurutma işleminin dereotu üzerindeki etkileri incelenmiştir. Her iki kurutucuda denemelerinin sonucunda; sıcaklık artışının kurutma işlemini hızlandırdığı görülmüş ve mikrodalga kurutucuda kurutma işleminin çok daha kısa sürede gerçekleştiği saptanmıştır. Kurutulmuş ürünlerde ürün kalitesini belirleyen önemli kriterlerden biri de renktir. Kabin ve mikrodalga kurutucularda yüksek sıcaklıklarda (<70°C) çalışmanın, parlaktık ve renk kalitesinin korunması açısından avantajlı olduğu tespit edilmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nurcan Tuğrul Bu kişi benim

İbrahim Doymaz Bu kişi benim

Mehmet Pala Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Tuğrul, N. ., Doymaz, İ. ., & Pala, M. . (2001). Dereotunun Kuruma Karakteristiklerinin İncelenmesi. Gıda, 26(6).
AMA Tuğrul N, Doymaz İ, Pala M. Dereotunun Kuruma Karakteristiklerinin İncelenmesi. GIDA. Aralık 2001;26(6).
Chicago Tuğrul, Nurcan, İbrahim Doymaz, ve Mehmet Pala. “Dereotunun Kuruma Karakteristiklerinin İncelenmesi”. Gıda 26, sy. 6 (Aralık 2001).
EndNote Tuğrul N, Doymaz İ, Pala M (01 Aralık 2001) Dereotunun Kuruma Karakteristiklerinin İncelenmesi. Gıda 26 6
IEEE N. . Tuğrul, İ. . Doymaz, ve M. . Pala, “Dereotunun Kuruma Karakteristiklerinin İncelenmesi”, GIDA, c. 26, sy. 6, 2001.
ISNAD Tuğrul, Nurcan vd. “Dereotunun Kuruma Karakteristiklerinin İncelenmesi”. Gıda 26/6 (Aralık 2001).
JAMA Tuğrul N, Doymaz İ, Pala M. Dereotunun Kuruma Karakteristiklerinin İncelenmesi. GIDA. 2001;26.
MLA Tuğrul, Nurcan vd. “Dereotunun Kuruma Karakteristiklerinin İncelenmesi”. Gıda, c. 26, sy. 6, 2001.
Vancouver Tuğrul N, Doymaz İ, Pala M. Dereotunun Kuruma Karakteristiklerinin İncelenmesi. GIDA. 2001;26(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/