BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of Nitrate Level of some Fruits and Vegetables by Using Enzymatic Method (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 1, - , 01.02.2002

Öz

in this study, contents (mg/kg wet wt.) of nitrate were determined by enzymatic reduction (Boehringer Mannheim GmbH.) method in samples of fresh vegetables and fruits grown in Ankara in 2000. N03 contents of fresh vegetables ranged from 0.00 to 3019.41 mg/kg and contents of fresh fruits ranged from 0.00 to 126.19 mg/kg. The highest nitrate levels were observed in celery (3667.40 mg/kg), rocket (3019,41 mg/kg) and chard (2621.79 mg/kg) samples. Low nitrate levels were found in melon (0.00-47.93 mg/kg), watermelon (47.21-126.19 mg/kg) and some fruit-vegetables like as carrots (0.00-47.71 mg/kg) and tomatoes (0.00-71.10 mg/kg). 

Enzimatik Yöntemle Bazı Sebze ve Meyvelerde Nitrat Düzeyinin Belirlenmesi

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 1, - , 01.02.2002

Öz

Bu çalışmada Ankara ve çevresinde 2000 yılı içerisinde yetiştirilen bazı taze sebze ve meyve örnekleri materyal olarak kullanıldı. Bu örneklere ait nitrat miktarları enzimatik Boehringer Mannheim GmbH metodu ile belirlendi. Nitrat içeriğinin taze sebzelerde 0.00-3019.41 mg/kg, taze meyvelerde ise 0.00-126.19 mg/kg arasında değiştiği saptandı. Nitrat miktarı, kereviz (3667.40 mg/kg), roka (3019,41 mg/kg) ve pazı (2621.79 mg/kg) örneklerinde yüksek bulunurken, kavun (0.00-47.93 mg/kg)t karpuz (47.21-126.19 mg/kg) gibi meyveler ile havuç (0.00-47.71 mg/kg), domates (0.00-71.10 mg/kg) gibi meyve benzeri sebzelerde düşük düzeyde bulundu.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nevzat Artık Bu kişi benim

Ender Sinan Poyrazoğlu Bu kişi benim

Atilla Şimşek Bu kişi benim

Çetin Kadakal. Mustafa Karkaçıer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Artık, N. ., Poyrazoğlu, E. S. ., Şimşek, A. ., Karkaçıer, Ç. K. M. . (2002). Enzimatik Yöntemle Bazı Sebze ve Meyvelerde Nitrat Düzeyinin Belirlenmesi. Gıda, 27(1).
AMA Artık N, Poyrazoğlu ES, Şimşek A, Karkaçıer ÇKM. Enzimatik Yöntemle Bazı Sebze ve Meyvelerde Nitrat Düzeyinin Belirlenmesi. GIDA. Şubat 2002;27(1).
Chicago Artık, Nevzat, Ender Sinan Poyrazoğlu, Atilla Şimşek, ve Çetin Kadakal. Mustafa Karkaçıer. “Enzimatik Yöntemle Bazı Sebze Ve Meyvelerde Nitrat Düzeyinin Belirlenmesi”. Gıda 27, sy. 1 (Şubat 2002).
EndNote Artık N, Poyrazoğlu ES, Şimşek A, Karkaçıer ÇKM (01 Şubat 2002) Enzimatik Yöntemle Bazı Sebze ve Meyvelerde Nitrat Düzeyinin Belirlenmesi. Gıda 27 1
IEEE N. . Artık, E. S. . Poyrazoğlu, A. . Şimşek, ve Ç. K. M. . Karkaçıer, “Enzimatik Yöntemle Bazı Sebze ve Meyvelerde Nitrat Düzeyinin Belirlenmesi”, GIDA, c. 27, sy. 1, 2002.
ISNAD Artık, Nevzat vd. “Enzimatik Yöntemle Bazı Sebze Ve Meyvelerde Nitrat Düzeyinin Belirlenmesi”. Gıda 27/1 (Şubat 2002).
JAMA Artık N, Poyrazoğlu ES, Şimşek A, Karkaçıer ÇKM. Enzimatik Yöntemle Bazı Sebze ve Meyvelerde Nitrat Düzeyinin Belirlenmesi. GIDA. 2002;27.
MLA Artık, Nevzat vd. “Enzimatik Yöntemle Bazı Sebze Ve Meyvelerde Nitrat Düzeyinin Belirlenmesi”. Gıda, c. 27, sy. 1, 2002.
Vancouver Artık N, Poyrazoğlu ES, Şimşek A, Karkaçıer ÇKM. Enzimatik Yöntemle Bazı Sebze ve Meyvelerde Nitrat Düzeyinin Belirlenmesi. GIDA. 2002;27(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/