BibTex RIS Kaynak Göster

Statical Evaluation of Physical Properties of Cooked Wheat for Predicting Bulgur Yield (in English)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 3, - , 01.06.2002

Öz

Grains of 26 Turkish wheat cultivars and advanced breeding lines (20 of durum and 6 of bread wheat) were used in this study. Simple correlations between bulgur yield and certain physical properties of cooked wheat were determined. Significant correlations between bulgur yield and the sum of the grain over 2.8+2.5 mm sleeves were obtained for both cooked durum and bread wheat samples (p<0.01). Multiple regression analyses showed that the model involving two variables (the grain over 2.8 mm sieve and the length of the grain for cooked durum wheat samples) resulted in the highest R value. 

Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 3, - , 01.06.2002

Öz

Bu çalışmada 26 Türk buğday çeşidi ve ileri ıslah hatlarından (20 durum ve 6 ekmeklik buğday) örneklerle çalışılmıştır. Bulgur verimi ile pişmiş buğdaya ilişkin bazı fiziksel özellikler arasındaki basit korelasyonlar belirlenmiştir. Pişmiş durum ve ekmeklik buğday için bulgur verimi ile 2.8+2.5 mm elek üstü toplamı arasında önemli korelasyonlar elde edilmiştir. (p<0.01). Çoklu regresyon analizleri, iki değişkeni içeren (pişmiş durum buğday örnekleri için 2.8 mm elek üstü ve tane uzunluğu) modelin en yüksek R değerini verdiğini göstermiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Özen Özboy Özbaş Bu kişi benim

Hamit Köksel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Özbaş, Ö. Ö. ., & Köksel, H. . (2002). Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). Gıda, 27(3).
AMA Özbaş ÖÖ, Köksel H. Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). GIDA. Haziran 2002;27(3).
Chicago Özbaş, Özen Özboy, ve Hamit Köksel. “Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”. Gıda 27, sy. 3 (Haziran 2002).
EndNote Özbaş ÖÖ, Köksel H (01 Haziran 2002) Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). Gıda 27 3
IEEE Ö. Ö. . Özbaş ve H. . Köksel, “Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”, GIDA, c. 27, sy. 3, 2002.
ISNAD Özbaş, Özen Özboy - Köksel, Hamit. “Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”. Gıda 27/3 (Haziran 2002).
JAMA Özbaş ÖÖ, Köksel H. Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). GIDA. 2002;27.
MLA Özbaş, Özen Özboy ve Hamit Köksel. “Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”. Gıda, c. 27, sy. 3, 2002.
Vancouver Özbaş ÖÖ, Köksel H. Bulgur Verimini Tahmin Etmek Amacıyla Pismiş Buğdayın Fiziksel Özelliklerinin İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). GIDA. 2002;27(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/