The presence of biogenic amines in wines is interest on the effect of human health. A large factors have been observed to affect their formation including; precursors amino acids, initial microbial population in grape, must treatment, contact time of must and grape skins, alcohol content, sulfur dioxide added nutrients, pH, temperature etc. In this research, 6 different Turkish wine samples from the 1998 harvest period have been anlysed by using HPLC methods for determining their content of biogenic amines.
Biyojen aminler fermente gıda ürünlerinde sıklıkla rastlanan ve insan sağlığı bakımından özel bir öneme sahip olan bileşenlerdir. Şaraptaki biyojen amin oluşumunu ve miktarını serbest amino asit düzeyi, üzümdeki mikroorganizma yükü, pH, SO2, sıcaklık, katılan maya besin maddeleri, maserasyon yöntemi, mikrobiyel etkiler gibi nedenler belirler. Bu çalışmada biyojenik aminlerden şaraplarda önemli miktarda bulunan histamin, tiramin, diaminobütan gibi bazıları HPLC yardımıyla 6 Türk şarabı örneğinde belirlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2002 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 3 |