BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of some Biogenic Amins in Wines (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 3, - , 01.06.2002

Öz

The presence of biogenic amines in wines is interest on the effect of human health. A large factors have been observed to affect their formation including; precursors amino acids, initial microbial population in grape, must treatment, contact time of must and grape skins, alcohol content, sulfur dioxide added nutrients, pH, temperature etc. In this research, 6 different Turkish wine samples from the 1998 harvest period have been anlysed by using HPLC methods for determining their content of biogenic amines. 

Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 3, - , 01.06.2002

Öz

Biyojen aminler fermente gıda ürünlerinde sıklıkla rastlanan ve insan sağlığı bakımından özel bir öneme sahip olan bileşenlerdir. Şaraptaki biyojen amin oluşumunu ve miktarını serbest amino asit düzeyi, üzümdeki mikroorganizma yükü, pH, SO2, sıcaklık, katılan maya besin maddeleri, maserasyon yöntemi, mikrobiyel etkiler gibi nedenler belirler. Bu çalışmada biyojenik aminlerden şaraplarda önemli miktarda bulunan histamin, tiramin, diaminobütan gibi bazıları HPLC yardımıyla 6 Türk şarabı örneğinde belirlenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

R. Ertan Anlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Anlı, R. E. . (2002). Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi. Gıda, 27(3).
AMA Anlı RE. Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi. GIDA. Haziran 2002;27(3).
Chicago Anlı, R. Ertan. “Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi”. Gıda 27, sy. 3 (Haziran 2002).
EndNote Anlı RE (01 Haziran 2002) Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi. Gıda 27 3
IEEE R. E. . Anlı, “Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi”, GIDA, c. 27, sy. 3, 2002.
ISNAD Anlı, R. Ertan. “Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi”. Gıda 27/3 (Haziran 2002).
JAMA Anlı RE. Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi. GIDA. 2002;27.
MLA Anlı, R. Ertan. “Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi”. Gıda, c. 27, sy. 3, 2002.
Vancouver Anlı RE. Şaraplarda Bazı Biyojen Aminlerin Belirlenmesi. GIDA. 2002;27(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/