BibTex RIS Kaynak Göster

A research on the Meat Efficiency and Nutrient Content of Mediterranean Mussel (Mytilus Galloprovincialis Lam. 1819) (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

The aim of this study was to determine the meat yield before and after boiling and, the nutrient components of this meat such as moisture, crude protein, crude fat and crude ash of Mediterranean mussel. In the boiling process applied and not applied groups of Mediterranean mussels, the mean live weight, shell weight and, shell and edible meat rate of Mediterranean mussel were determined as 26.547 g - 27.591 g, 19.513 g-19.027 g and 7.034 g - 3.692 g and 73.504% - 68.96% and 26.496%, 13.380% respectively. As a result of the Chemical analysis it was found that the percentages of the mean moisture, dry matter, crude protein, crude fat, crude ash and nitrogen-free extract of Mediterranean mussel were determined as 83.72%, 16.28%, 9.46%, 0.82 %, 1.38 and 4.61% respectively. 

Akdeniz Midyesinin (Mytilus Galloprovincialis Lam. 1819) Et Verimi ve Besin Madde İçeriği Üzerine bir Araştırma

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

Bu araştırmada, Akdeniz midyesinin (Mytilus galloprovincialis)haşlama öncesi ve haşlama sonrası et verimi ile etinin kuru madde, su, ham protein, ham yağ, ham kül ve azotsuz öz maddeler gibi besin maddelerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Akdeniz midyesinin haşlama işlemi uygulanmayan ve haşlama işlemi uygulanan gruplarında canlı ağırlık, kabuk ağırlığı, yenilebilir et ağırlığı ortalamaları sırasıyla 26.547 g - 27.591 g, 19.513 g -19.027 g ve 7.034 g - 3.692 g , kabuk ile yenilebilir et oranı sırasıyla %73.504 -%68.96 ve %26.496- %13.380 olarak hesaplanmıştır. Kimyasal analiz sonuçlarına göre; Akdeniz midyesinin etinde ortalama su oranı %83.72, kuru madde %16.28, ham protein %9.46, ham yağ %0.82, ham kül %1.38 ve azotsuz öz maddeler %4.61 olarak tespit edilmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Murtaza Ölmez Bu kişi benim

Hasan H. Atar Bu kişi benim

Süleyman Bekcan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Ölmez, M. ., Atar, H. H. ., & Bekcan, S. . (2002). Akdeniz Midyesinin (Mytilus Galloprovincialis Lam. 1819) Et Verimi ve Besin Madde İçeriği Üzerine bir Araştırma. Gıda, 27(4).
AMA Ölmez M, Atar HH, Bekcan S. Akdeniz Midyesinin (Mytilus Galloprovincialis Lam. 1819) Et Verimi ve Besin Madde İçeriği Üzerine bir Araştırma. GIDA. Ağustos 2002;27(4).
Chicago Ölmez, Murtaza, Hasan H. Atar, ve Süleyman Bekcan. “Akdeniz Midyesinin (Mytilus Galloprovincialis Lam. 1819) Et Verimi Ve Besin Madde İçeriği Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 27, sy. 4 (Ağustos 2002).
EndNote Ölmez M, Atar HH, Bekcan S (01 Ağustos 2002) Akdeniz Midyesinin (Mytilus Galloprovincialis Lam. 1819) Et Verimi ve Besin Madde İçeriği Üzerine bir Araştırma. Gıda 27 4
IEEE M. . Ölmez, H. H. . Atar, ve S. . Bekcan, “Akdeniz Midyesinin (Mytilus Galloprovincialis Lam. 1819) Et Verimi ve Besin Madde İçeriği Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 27, sy. 4, 2002.
ISNAD Ölmez, Murtaza vd. “Akdeniz Midyesinin (Mytilus Galloprovincialis Lam. 1819) Et Verimi Ve Besin Madde İçeriği Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 27/4 (Ağustos 2002).
JAMA Ölmez M, Atar HH, Bekcan S. Akdeniz Midyesinin (Mytilus Galloprovincialis Lam. 1819) Et Verimi ve Besin Madde İçeriği Üzerine bir Araştırma. GIDA. 2002;27.
MLA Ölmez, Murtaza vd. “Akdeniz Midyesinin (Mytilus Galloprovincialis Lam. 1819) Et Verimi Ve Besin Madde İçeriği Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 27, sy. 4, 2002.
Vancouver Ölmez M, Atar HH, Bekcan S. Akdeniz Midyesinin (Mytilus Galloprovincialis Lam. 1819) Et Verimi ve Besin Madde İçeriği Üzerine bir Araştırma. GIDA. 2002;27(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/