BibTex RIS Kaynak Göster

Effect of Microwave Cooking on Quality Properties of Meats (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 1, - , 01.02.1993

Öz

The use of microwave oven as a further technologic product has rapidly increased. Microwaves have been used for various purposes such as cooking of food, heating of cooked-frozen, defrosting of frozen food, drying of food and destroying of microorganisms. Some of the increasing popularity of the microwave applying are to have a short heating time and energy saving. Meat cooking in microwave oven is also preferred due to the saving time and energy. Quality properties of meat cooked in microwave oven widely depend on applied microwave energy, cooking time and the size of cooked meat. In this paper, the effect of microwave cooking on quality properties of meat was discussed comparing with the other cooking methods.   

Mikrodalga Fırında Pişirmenin Etlerin Kalite Özelliklerine Etkisi

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 1, - , 01.02.1993

Öz

Günümüzde gelişen teknolojinin ürünlerinden biri olan mikrodalga fırın kullanımı hızla yaygınlaşmaktadır. Gıdaların pişirilmesi ve pişirilmiş-dondurulmuş gıdaların ısıtılması, donmuş gıdaların çözündürülmesi, kurutulması ve mikroorganizmaların öldürülmesi gibi değişik amaçlarla mikrodalgalardan yararlanılmaktadır. Mikrodalga uygulamasının olumlu yönü, kısa sürede ve az enerji harcayarak ısıtma yapmasıdır. Etlerin mikrodalga fırında pişirilmesi ise, zaman ve enerji tasarrufu sağlaması yönünden tercih edilirken, pişmiş etin kalite özelliklerinin korunmasında uygulanan mikrodalga enerji, pişirme süresi ve pişirilen etin boyutu etkili olmaktadır. Bu yazıda, mikrodalga fırında pişirmenin etlerin kalite özelliklerine etkisi, diğer pişirme yöntemleriyle kıyaslamalı olarak anlatılmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayla Soyer Bu kişi benim

Nuray Kolsarıcı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Soyer, A. ., & Kolsarıcı, N. . (1993). Mikrodalga Fırında Pişirmenin Etlerin Kalite Özelliklerine Etkisi. Gıda, 18(1).
AMA Soyer A, Kolsarıcı N. Mikrodalga Fırında Pişirmenin Etlerin Kalite Özelliklerine Etkisi. GIDA. Şubat 1993;18(1).
Chicago Soyer, Ayla, ve Nuray Kolsarıcı. “Mikrodalga Fırında Pişirmenin Etlerin Kalite Özelliklerine Etkisi”. Gıda 18, sy. 1 (Şubat 1993).
EndNote Soyer A, Kolsarıcı N (01 Şubat 1993) Mikrodalga Fırında Pişirmenin Etlerin Kalite Özelliklerine Etkisi. Gıda 18 1
IEEE A. . Soyer ve N. . Kolsarıcı, “Mikrodalga Fırında Pişirmenin Etlerin Kalite Özelliklerine Etkisi”, GIDA, c. 18, sy. 1, 1993.
ISNAD Soyer, Ayla - Kolsarıcı, Nuray. “Mikrodalga Fırında Pişirmenin Etlerin Kalite Özelliklerine Etkisi”. Gıda 18/1 (Şubat 1993).
JAMA Soyer A, Kolsarıcı N. Mikrodalga Fırında Pişirmenin Etlerin Kalite Özelliklerine Etkisi. GIDA. 1993;18.
MLA Soyer, Ayla ve Nuray Kolsarıcı. “Mikrodalga Fırında Pişirmenin Etlerin Kalite Özelliklerine Etkisi”. Gıda, c. 18, sy. 1, 1993.
Vancouver Soyer A, Kolsarıcı N. Mikrodalga Fırında Pişirmenin Etlerin Kalite Özelliklerine Etkisi. GIDA. 1993;18(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/