BibTex RIS Kaynak Göster

Analysis Methods of Dietary Fiber (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 1, - , 01.02.1993

Öz

The protective effects of dietary fiber (DF) against certain diseases which are covered by a large number of scientific publications are well accepted in recent years. This fact brought about questions such as which kinds of foods contain DF and how can the amount of DF be determined. In addition numerous suggestions for analysis methods to determine the amount of DF made the selection of the suitable method and the comparison of the results difficult. In this article in order to help these problems, the methods suggested for the analysis of DF were investigated in detail and compared with each other.   

Besinsel Lif Analiz Yöntemleri

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 1, - , 01.02.1993

Öz

Büyük sayıda bilimsel yayına konu olan Besinsel liflerin (BL) bazı hastalıklara karşı koruyucu etkisi günümüzde yaygın olarak kabul edilmektedir. Bu gerçek BL’lerin hangi gıdalarda bulunduğu ve miktarlarının nasıl tespit edileceği gibi problemleri de beraberinde getirmiştir. Ayrıca BL analizi için çok sayıda yöntem önerilmiş olması uygun metot seçimi ve sonuçların karşılaştırılmasını güçleştirmektedir. Bu makalede bu sorunlara yardımcı olmak amacıyla BL analizi için önerilen metotlar detaylı olarak incelenmiş ve birbirleriyle karşılaştırılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hamit Köksel Bu kişi benim

Özen Özboy Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Köksel, H. ., & Özboy, Ö. . (1993). Besinsel Lif Analiz Yöntemleri. Gıda, 18(1).
AMA Köksel H, Özboy Ö. Besinsel Lif Analiz Yöntemleri. GIDA. Şubat 1993;18(1).
Chicago Köksel, Hamit, ve Özen Özboy. “Besinsel Lif Analiz Yöntemleri”. Gıda 18, sy. 1 (Şubat 1993).
EndNote Köksel H, Özboy Ö (01 Şubat 1993) Besinsel Lif Analiz Yöntemleri. Gıda 18 1
IEEE H. . Köksel ve Ö. . Özboy, “Besinsel Lif Analiz Yöntemleri”, GIDA, c. 18, sy. 1, 1993.
ISNAD Köksel, Hamit - Özboy, Özen. “Besinsel Lif Analiz Yöntemleri”. Gıda 18/1 (Şubat 1993).
JAMA Köksel H, Özboy Ö. Besinsel Lif Analiz Yöntemleri. GIDA. 1993;18.
MLA Köksel, Hamit ve Özen Özboy. “Besinsel Lif Analiz Yöntemleri”. Gıda, c. 18, sy. 1, 1993.
Vancouver Köksel H, Özboy Ö. Besinsel Lif Analiz Yöntemleri. GIDA. 1993;18(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/