BibTex RIS Kaynak Göster

Mode of Action of Lactococcin Produced by Lactococcus lactis R (in English)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 2, - , 01.04.2003

Öz

It was found that lactococcin R adsorbed to all gram-positive but not to the gram-negative bacteria tested and its adsorption was dependent on pH. It was observed that the binding of lactococcin R was prevented by anions of several salts (CI-, PO4-3) and lipoteichoic acid. It was determined that pretreatments of sensitive cells and cell walls with detergents, organic solvents or enzymes did not reduce subsequent binding of lactococcin R. However, treatment of cell wall preparations with methanol: chloroform and hot 20% TCA caused such walls to lose their ability to adsorb lactococcin R. It was found sensitive cells treated with lactococcin R lost high amounts of intracellular K+ ions, UV-absorbing materials and became more permeable to ONPG. In addition, it was observed that different lactococcin R concentrations (0-2560 AU/ml) decreased the colony counts of Listeria monocytogenes by 99% and also caused a reduction in the absorbance values of L. monocytogenes. This results show that the mode of action of lactococcin R is bactericidal rather than bacteriostatic.  

Lactococcus lactis R Tarafından Üretilen Lactococcin R’nin Etki Mekanisması (İngilizce)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 2, - , 01.04.2003

Öz

Lactococcin R test edilen tüm gram-pozltif bakterilere adsorbe olmasına karşın gram-negatif bakterilere adsorbe olmadığı ve adsorpsiyonun pH'ya bağlı olduğu bulunmuştur. Lactococcin R’nin adsorpsiyonu, bazı tuzların anyonları (Cl-, PO4-3) ve lipoteichoic asit tarafından önlendiği tespit edilmiştir. Hücrelerin ve hücre duvarlarının deterjan, organik solventler veya enzimlerle ön işleme tabi tutulması lactococcin R'nin bunlara bağlanmasını azaltmadığı gözlenmiştir. Fakat, metanol-kloroform ve sıcak %20 TCA ile muamele edilen hücre duvarı preparatlarının lactococcin R'yi bağlama yeteneklerini kaybettiği tespit edilmiştir. Lactococcin R ile muamele edilmiş duyarlı hücreler çok fazla miktarda intraselüler K+ iyonu ve UV-absorbe edilebilen materyalleri kaybettiği, ve ONPG'ye karşı daha çok geçirgen olduğu bulunmuştur. Farklı lactococcin R konsantrasyonları (0-2560 AU/ml), Listeria monocytegenes koloni sayısını yaklaşık %99 oranında azaltığı ve ayrıca L. monocytogenes'in absorbans değerinde de azalmaya neden olduğu tespit edilmiştir. Bu sonuçlar lactococcin R'ın etki mekanizmasının bakteriyostatikten daha ziyade bacteriyosidal olduğunu göstermektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Zeliha Yıldırım Bu kişi benim

Metin Yıldırım Bu kişi benim

M.g. Johnson Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yıldırım, Z. ., Yıldırım, M. ., & Johnson, M. . (2003). Lactococcus lactis R Tarafından Üretilen Lactococcin R’nin Etki Mekanisması (İngilizce). Gıda, 28(2).
AMA Yıldırım Z, Yıldırım M, Johnson M. Lactococcus lactis R Tarafından Üretilen Lactococcin R’nin Etki Mekanisması (İngilizce). GIDA. Nisan 2003;28(2).
Chicago Yıldırım, Zeliha, Metin Yıldırım, ve M.g. Johnson. “Lactococcus Lactis R Tarafından Üretilen Lactococcin R’nin Etki Mekanisması (İngilizce)”. Gıda 28, sy. 2 (Nisan 2003).
EndNote Yıldırım Z, Yıldırım M, Johnson M (01 Nisan 2003) Lactococcus lactis R Tarafından Üretilen Lactococcin R’nin Etki Mekanisması (İngilizce). Gıda 28 2
IEEE Z. . Yıldırım, M. . Yıldırım, ve M. . Johnson, “Lactococcus lactis R Tarafından Üretilen Lactococcin R’nin Etki Mekanisması (İngilizce)”, GIDA, c. 28, sy. 2, 2003.
ISNAD Yıldırım, Zeliha vd. “Lactococcus Lactis R Tarafından Üretilen Lactococcin R’nin Etki Mekanisması (İngilizce)”. Gıda 28/2 (Nisan 2003).
JAMA Yıldırım Z, Yıldırım M, Johnson M. Lactococcus lactis R Tarafından Üretilen Lactococcin R’nin Etki Mekanisması (İngilizce). GIDA. 2003;28.
MLA Yıldırım, Zeliha vd. “Lactococcus Lactis R Tarafından Üretilen Lactococcin R’nin Etki Mekanisması (İngilizce)”. Gıda, c. 28, sy. 2, 2003.
Vancouver Yıldırım Z, Yıldırım M, Johnson M. Lactococcus lactis R Tarafından Üretilen Lactococcin R’nin Etki Mekanisması (İngilizce). GIDA. 2003;28(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/