BibTex RIS Kaynak Göster

Certain Vitamin and Mineral Contents of Different Durum Varieties and Corresponding Bulgurs Prepared Traditionally and Experimentally (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 3, - , 01.06.1993

Öz

In this research five different durum wheat varieties and corresponding bulgurs prepared traditionally and experimentally were investigated for certain chemical properties, thiamine, riboflavin and mineral contents. As content of the wheats decreased but protein content did not change to an important extend with processing. Thiamine and especially riboflavin content of the wheats decreased during bulgur processing. Thiamine and riboflavin contents of traditional bulgurs were less than the others. Mineral contents of bulgurs were less than corresponding wheats. Mineral contents of experimental bulgur were different only slightly from traditional.   

Farklı Durum Çeşitlerinden Mahalli ve Laboratuvar Koşullarında Yapılmış Bulguların Bazı Vitamin ve Mineral İçerikleri

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 3, - , 01.06.1993

Öz

Araştırmada 5 farklı durum buğdayının, bunlardan mahalli ve laboratuvar koşullarında yapılan bulguların bazı kimyasal özellikleri ile tiamin, riboflavin ve mineral içerikleri karşılaştırılmıştır. Buğdayların yapımı sırasında buğdayların tiamin, özellikle de riboflavin miktarları azalmıştır. Mahalli koşullarda yapılan bulgurların tiamin ve riboflavin miktarları laboratuvarda yapılanlara kıyasla biraz düşük çıkmıştır. Bulgurların mineral içerikleri (Fe, Cu, Zn, Mn, Ca ve Mg miktarları) yapıldıktan buğdaylara kıyasla daha düşük çıkmış, mahalli ve laboratuvar koşullarında yapılan bulgurların mineral madde miktarlarında önemli bir fark görülmemiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Berrin Özkaya Bu kişi benim

Hazım Özkaya Bu kişi benim

Hamit Köksel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Özkaya, B. ., Özkaya, H. ., & Köksel, H. . (1993). Farklı Durum Çeşitlerinden Mahalli ve Laboratuvar Koşullarında Yapılmış Bulguların Bazı Vitamin ve Mineral İçerikleri. Gıda, 18(3).
AMA Özkaya B, Özkaya H, Köksel H. Farklı Durum Çeşitlerinden Mahalli ve Laboratuvar Koşullarında Yapılmış Bulguların Bazı Vitamin ve Mineral İçerikleri. GIDA. Haziran 1993;18(3).
Chicago Özkaya, Berrin, Hazım Özkaya, ve Hamit Köksel. “Farklı Durum Çeşitlerinden Mahalli Ve Laboratuvar Koşullarında Yapılmış Bulguların Bazı Vitamin Ve Mineral İçerikleri”. Gıda 18, sy. 3 (Haziran 1993).
EndNote Özkaya B, Özkaya H, Köksel H (01 Haziran 1993) Farklı Durum Çeşitlerinden Mahalli ve Laboratuvar Koşullarında Yapılmış Bulguların Bazı Vitamin ve Mineral İçerikleri. Gıda 18 3
IEEE B. . Özkaya, H. . Özkaya, ve H. . Köksel, “Farklı Durum Çeşitlerinden Mahalli ve Laboratuvar Koşullarında Yapılmış Bulguların Bazı Vitamin ve Mineral İçerikleri”, GIDA, c. 18, sy. 3, 1993.
ISNAD Özkaya, Berrin vd. “Farklı Durum Çeşitlerinden Mahalli Ve Laboratuvar Koşullarında Yapılmış Bulguların Bazı Vitamin Ve Mineral İçerikleri”. Gıda 18/3 (Haziran 1993).
JAMA Özkaya B, Özkaya H, Köksel H. Farklı Durum Çeşitlerinden Mahalli ve Laboratuvar Koşullarında Yapılmış Bulguların Bazı Vitamin ve Mineral İçerikleri. GIDA. 1993;18.
MLA Özkaya, Berrin vd. “Farklı Durum Çeşitlerinden Mahalli Ve Laboratuvar Koşullarında Yapılmış Bulguların Bazı Vitamin Ve Mineral İçerikleri”. Gıda, c. 18, sy. 3, 1993.
Vancouver Özkaya B, Özkaya H, Köksel H. Farklı Durum Çeşitlerinden Mahalli ve Laboratuvar Koşullarında Yapılmış Bulguların Bazı Vitamin ve Mineral İçerikleri. GIDA. 1993;18(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/