BibTex RIS Kaynak Göster

Genetic and Biochemical Nature of an Active Phage Resistance System in Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 3, - , 01.06.2003

Öz

Adsorption of phages to Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 were inhibited by the exopolysaccharide material that produces in the presence of 32.7 kb plasmid. Major constituents of the exopolysaccharide were determined as galactose, galactosamine, rhamnose and phosphate by the end of chemical analysis, Moreover receptor sites on L. lactis subsp. lactis MA83 strain for phages Øla2, Øp78, Ør4 and Øp81 were found to be protein in nature.  

Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik ve Biyokimyasal Doğası

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 3, - , 01.06.2003

Öz

Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 susunda fajlann adsorbsiyonu, bu bakteride 32.7 kb büyüklükteki plazmidin varlığında üretilen ekzopolisakkarit materyal tarafından engellendi. Kimyasal analizler sonucunda bu ekzopolisakkarit materyalin ana bileşenlerinin galaktoz, galaktozamin, ramnoz ve fosfat olduğu belirlendi. Ayrıca, L. lactis subsp. lactis MA83 susunda Øla2, Øp78, Ør4 ve Øp81 fajlannın almaç bölgelerinin protein yapıda olduğu saptandı.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Çağla Tükel Bu kişi benim

Mustafa Akçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Tükel, Ç. ., & Akçelik, M. . (2003). Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik ve Biyokimyasal Doğası. Gıda, 28(3).
AMA Tükel Ç, Akçelik M. Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik ve Biyokimyasal Doğası. GIDA. Haziran 2003;28(3).
Chicago Tükel, Çağla, ve Mustafa Akçelik. “Lactococcus Lactis Subsp. Lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik Ve Biyokimyasal Doğası”. Gıda 28, sy. 3 (Haziran 2003).
EndNote Tükel Ç, Akçelik M (01 Haziran 2003) Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik ve Biyokimyasal Doğası. Gıda 28 3
IEEE Ç. . Tükel ve M. . Akçelik, “Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik ve Biyokimyasal Doğası”, GIDA, c. 28, sy. 3, 2003.
ISNAD Tükel, Çağla - Akçelik, Mustafa. “Lactococcus Lactis Subsp. Lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik Ve Biyokimyasal Doğası”. Gıda 28/3 (Haziran 2003).
JAMA Tükel Ç, Akçelik M. Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik ve Biyokimyasal Doğası. GIDA. 2003;28.
MLA Tükel, Çağla ve Mustafa Akçelik. “Lactococcus Lactis Subsp. Lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik Ve Biyokimyasal Doğası”. Gıda, c. 28, sy. 3, 2003.
Vancouver Tükel Ç, Akçelik M. Lactococcus lactis subsp. lactis MA83 Suşunda Aktif Bir Faj Dirençlilik Sisteminin Genetik ve Biyokimyasal Doğası. GIDA. 2003;28(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/