BibTex RIS Kaynak Göster

Effect of High Hydrostatic Pressure on Gelatinization of Corn Strach (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 3, - , 01.06.2003

Öz

Corn starch-water suspensions were subjected to high hydrostatic pressure at 4000 atmospheres for different duration. Some samples were heat treated at 50°C water bath to facilitate starch gelatinization. Degree of starch gelatinization (SG) was determined by iodine method. The SG values were compared with that of boiled starch suspension. It was observed that preheating at 50°C was necessary to obtain gelatinization of starch by high hydrostatic pressure. The duration of pressure treatment increased the SG values. To treat the samples at 4000 atmospheres several times in one cycle rather than once would be useful to obtain higher SG values.   

Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamasının Mısır Nişastasının Jelatinizasyonu Üzerine Etkileri

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 3, - , 01.06.2003

Öz

Gıda uygulamalarında kullanımı gittikçe artan yüksek hidrostatik basınç uygulaması mısır nişastası-su karışımına uygulandı. Yüksek basınç uygulaması 4000 atmosfer basınçta gerçekleştirildi ve bazı örnekler basınç uygulaması öncesi 50 °C'de su banyosunda bekletildi. Nişasta jelleşme derecesi (%JD) iyot metodu ile tespit edildi. Örneklerin %JD değerleri kaynatılarak pişirilmiş nişasta örneği ile karşılaştırıldı. Ön ısıtma işlemine tabi tutulmadan yüksek basmç uygulanan örneklerde önemli ölçüde nişasta jelleşmesi gözlenmedi. Yüksek basınç uygulama süresi arttıkça %JD değerleri artış gösterdi. Nişasta örneklerini bir defada 4000 atmosfer basınca tabi tutmak yerine birden fazla kere 4000 atmosfere inip çıkmak %JD değerlerinin yükselmesine neden oldu.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Esra İbanoğlu Bu kişi benim

Şenol İbanoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA İbanoğlu, E. ., & İbanoğlu, Ş. . (2003). Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamasının Mısır Nişastasının Jelatinizasyonu Üzerine Etkileri. Gıda, 28(3).
AMA İbanoğlu E, İbanoğlu Ş. Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamasının Mısır Nişastasının Jelatinizasyonu Üzerine Etkileri. GIDA. Haziran 2003;28(3).
Chicago İbanoğlu, Esra, ve Şenol İbanoğlu. “Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamasının Mısır Nişastasının Jelatinizasyonu Üzerine Etkileri”. Gıda 28, sy. 3 (Haziran 2003).
EndNote İbanoğlu E, İbanoğlu Ş (01 Haziran 2003) Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamasının Mısır Nişastasının Jelatinizasyonu Üzerine Etkileri. Gıda 28 3
IEEE E. . İbanoğlu ve Ş. . İbanoğlu, “Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamasının Mısır Nişastasının Jelatinizasyonu Üzerine Etkileri”, GIDA, c. 28, sy. 3, 2003.
ISNAD İbanoğlu, Esra - İbanoğlu, Şenol. “Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamasının Mısır Nişastasının Jelatinizasyonu Üzerine Etkileri”. Gıda 28/3 (Haziran 2003).
JAMA İbanoğlu E, İbanoğlu Ş. Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamasının Mısır Nişastasının Jelatinizasyonu Üzerine Etkileri. GIDA. 2003;28.
MLA İbanoğlu, Esra ve Şenol İbanoğlu. “Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamasının Mısır Nişastasının Jelatinizasyonu Üzerine Etkileri”. Gıda, c. 28, sy. 3, 2003.
Vancouver İbanoğlu E, İbanoğlu Ş. Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamasının Mısır Nişastasının Jelatinizasyonu Üzerine Etkileri. GIDA. 2003;28(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/