BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on the Possibility of Using Watermelon Juice in Fruit Juice Cocktails (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 6, - , 01.12.1993

Öz

Ten different fruit juice cocktails containing various proportions of water melon, sour cherry and apple juices were prepared and subjected to sensory evaluation to determine the consumer acceptance. The sample containing 50% watermelon, 25% sour cherry and 25% apple juices received the highest acceptance whereas 100% watermelon juice was least preferred. Addition of sour cherry juice to watermelon juice provided better acceptance than apple juice.

Karpuz Suyunun Meyve Suyu Karışımlarında Kullanım Olanakları Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 6, - , 01.12.1993

Öz

Karpuz, vişne ve elma sularının çeşitli oranlarda karıştırılmasıyla elde edilen ve duyusal olarak değerlendirilen 10 çeşit meyve suyu içinde en fazla beğeniyi %50 karpuz, %25 vişne ve %25 elma sularından, en düşük beğeniyi ise tamamı karpuz suyundan oluşan örnekler kazanmıştır. Vişne suyu katkılı karpuz suları, elma suyu katkılı olanlara göre daha çok tercih edilmişlerdir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hasan Fenercioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Fenercioğlu, H. . (1993). Karpuz Suyunun Meyve Suyu Karışımlarında Kullanım Olanakları Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 18(6).
AMA Fenercioğlu H. Karpuz Suyunun Meyve Suyu Karışımlarında Kullanım Olanakları Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Aralık 1993;18(6).
Chicago Fenercioğlu, Hasan. “Karpuz Suyunun Meyve Suyu Karışımlarında Kullanım Olanakları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 18, sy. 6 (Aralık 1993).
EndNote Fenercioğlu H (01 Aralık 1993) Karpuz Suyunun Meyve Suyu Karışımlarında Kullanım Olanakları Üzerinde bir Araştırma. Gıda 18 6
IEEE H. . Fenercioğlu, “Karpuz Suyunun Meyve Suyu Karışımlarında Kullanım Olanakları Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 18, sy. 6, 1993.
ISNAD Fenercioğlu, Hasan. “Karpuz Suyunun Meyve Suyu Karışımlarında Kullanım Olanakları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 18/6 (Aralık 1993).
JAMA Fenercioğlu H. Karpuz Suyunun Meyve Suyu Karışımlarında Kullanım Olanakları Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1993;18.
MLA Fenercioğlu, Hasan. “Karpuz Suyunun Meyve Suyu Karışımlarında Kullanım Olanakları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 18, sy. 6, 1993.
Vancouver Fenercioğlu H. Karpuz Suyunun Meyve Suyu Karışımlarında Kullanım Olanakları Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1993;18(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/