BibTex RIS Kaynak Göster

Vişne Suyu ve Konsantratlarında Renk ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 1, - , 01.02.1994

Öz

Bu araştırma, vişne suyu ve konsantrelerinin üretiminde çeşitli aşamalarda farklı amaçlarla uygulanan ısıtma işlemlerinin kalite kriterleri arasında yer alan yoğunluğu, polimerik renk ve bulanıklık düzeyi üzerindeki etkilerini incelemek amacıyla yürütülmüştür. Ulaşılan bulgular, vişne suyu ve konsantratı üretiminde, pastörizasyon ve evaporasyon gibi işlemlerin özenle seçilmesinin, ısı uygulanmış ürünlerin hızla soğutulmasının ve depolamanın düşük derecede yapılmasının renk ve berraklık üzerinde son derece olumlu etkiler sağlayacağını ortaya koymaktadır.  

The Effect of Temperature on the Color and Turbidity Stability of Sour Cherry Juice and Concentrate (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 1, - , 01.02.1994

Öz

This study was conducted to evaluate the effects of heat, which is applied during various processing steps, on color density, polymeric color and turbidity of sour cherry juice and concentrate. The results showed that processing steps such as pasteurization and evaporation should be carried out under mild temperature conditions. The warm products has to be cooled immediately after they are produced and then stored cold conditions.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sedat Velioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Velioğlu, S. . (1994). Vişne Suyu ve Konsantratlarında Renk ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi. Gıda, 19(1).
AMA Velioğlu S. Vişne Suyu ve Konsantratlarında Renk ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi. GIDA. Şubat 1994;19(1).
Chicago Velioğlu, Sedat. “Vişne Suyu Ve Konsantratlarında Renk Ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi”. Gıda 19, sy. 1 (Şubat 1994).
EndNote Velioğlu S (01 Şubat 1994) Vişne Suyu ve Konsantratlarında Renk ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi. Gıda 19 1
IEEE S. . Velioğlu, “Vişne Suyu ve Konsantratlarında Renk ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi”, GIDA, c. 19, sy. 1, 1994.
ISNAD Velioğlu, Sedat. “Vişne Suyu Ve Konsantratlarında Renk Ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi”. Gıda 19/1 (Şubat 1994).
JAMA Velioğlu S. Vişne Suyu ve Konsantratlarında Renk ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi. GIDA. 1994;19.
MLA Velioğlu, Sedat. “Vişne Suyu Ve Konsantratlarında Renk Ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi”. Gıda, c. 19, sy. 1, 1994.
Vancouver Velioğlu S. Vişne Suyu ve Konsantratlarında Renk ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi. GIDA. 1994;19(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/