BibTex RIS Kaynak Göster

Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit ve Deterjan Yöntemleri

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 1, - , 01.02.1994

Öz

Son on yılda diyet lifinin insan beslenmesindeki fizyolojik öneminin kanıtlanması bilim adamları ve toplumun bu konuya ilgisinin artmasına yol açmıştır. Diyet lifinin analitik tayin yöntemleri deterjan ve çeşitli enzim sistemlerinin kullanıldığı yöntemleri içermektedir. Bu derlemede diyet lifinin gıda ve özellikle hububat sanayiinde kullanımı ile tayin metodolojisine ilişkin temel ilkeler özetlenmiş ve asit ve deterjan yöntemleri irdelenmiştir.   

A Review of the Dietary Fiber Methodology I- Fundamentals of Methodology, Acid and Detergent Methods (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 1, - , 01.02.1994

Öz

The evidence that dietary fiber is of physiological importance in human nutrition had led to an increasing attention of both scientists and the general public for the fiber concept during the last decade. The analytical determination methods of dietary fiber consist of procedures in which the detergents and various enzyme systems are employed. This article will deal with the use of dietary fiber in foods, especially in cereals, and the fundamentals of the methodology as well as acid and detergent methods to determine the dietary fiber.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dilek Boyacıoğlu Bu kişi benim

M. Hikmet Boyacıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Boyacıoğlu, D. ., & Boyacıoğlu, M. H. . (1994). Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit ve Deterjan Yöntemleri. Gıda, 19(1).
AMA Boyacıoğlu D, Boyacıoğlu MH. Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit ve Deterjan Yöntemleri. GIDA. Şubat 1994;19(1).
Chicago Boyacıoğlu, Dilek, ve M. Hikmet Boyacıoğlu. “Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit Ve Deterjan Yöntemleri”. Gıda 19, sy. 1 (Şubat 1994).
EndNote Boyacıoğlu D, Boyacıoğlu MH (01 Şubat 1994) Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit ve Deterjan Yöntemleri. Gıda 19 1
IEEE D. . Boyacıoğlu ve M. H. . Boyacıoğlu, “Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit ve Deterjan Yöntemleri”, GIDA, c. 19, sy. 1, 1994.
ISNAD Boyacıoğlu, Dilek - Boyacıoğlu, M. Hikmet. “Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit Ve Deterjan Yöntemleri”. Gıda 19/1 (Şubat 1994).
JAMA Boyacıoğlu D, Boyacıoğlu MH. Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit ve Deterjan Yöntemleri. GIDA. 1994;19.
MLA Boyacıoğlu, Dilek ve M. Hikmet Boyacıoğlu. “Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit Ve Deterjan Yöntemleri”. Gıda, c. 19, sy. 1, 1994.
Vancouver Boyacıoğlu D, Boyacıoğlu MH. Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi I- Temel İlkeler, Asit ve Deterjan Yöntemleri. GIDA. 1994;19(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/