BibTex RIS Kaynak Göster

Consumer Awareness of Food Qualities in Shopping (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 1, - , 01.02.1994

Öz

In order to investigate the consumer awareness of food qualities, totally 1488 consumers were included to fill out the questionnaire among working-men, working-women and housewives in Ankara. It was found that 46.3% of the consumers always read food package written on it completely and 39.7% of the consumers selected their food according to the price, quality and nutritional value. Furthermore women are more interested in learning about food quality through radio, TV and newspapers than men.

Tüketicilerin Gıda Kontrolü ile İlgili Uygulamaları

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 1, - , 01.02.1994

Öz

Ankara ilinde yaşayan çalışan kadın ve erkek tüketiciler ile çalışmayan ev kadını tüketicilerinin gıda kontrolü ile ilgili uygulamalarının saptanması amacıyla yapılan bu araştırmaya toplam 1488 tüketici alınmıştır. Tüketicilerin %46.3’ü gıda ambalajı üzerindeki yazıları her zaman her yönüyle okumaktadır. Eğitim düzeyi arttıkça okuyanların oranı da artmaktadır.Tüketicilerin %39.7’si gıda seçimini fiyat+kalite+besleyici değerini dikkate alarak yapmaktadır. Basın ve yayın organlarındaki beslenme konularını kadınlar (%26.8) erkeklerden (%12.0) daha fazla izlemektedirler. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şahsine Çelik Bu kişi benim

Bahtiyar Ünver Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çelik, Ş. ., & Ünver, B. . (1994). Tüketicilerin Gıda Kontrolü ile İlgili Uygulamaları. Gıda, 19(1).
AMA Çelik Ş, Ünver B. Tüketicilerin Gıda Kontrolü ile İlgili Uygulamaları. GIDA. Şubat 1994;19(1).
Chicago Çelik, Şahsine, ve Bahtiyar Ünver. “Tüketicilerin Gıda Kontrolü Ile İlgili Uygulamaları”. Gıda 19, sy. 1 (Şubat 1994).
EndNote Çelik Ş, Ünver B (01 Şubat 1994) Tüketicilerin Gıda Kontrolü ile İlgili Uygulamaları. Gıda 19 1
IEEE Ş. . Çelik ve B. . Ünver, “Tüketicilerin Gıda Kontrolü ile İlgili Uygulamaları”, GIDA, c. 19, sy. 1, 1994.
ISNAD Çelik, Şahsine - Ünver, Bahtiyar. “Tüketicilerin Gıda Kontrolü Ile İlgili Uygulamaları”. Gıda 19/1 (Şubat 1994).
JAMA Çelik Ş, Ünver B. Tüketicilerin Gıda Kontrolü ile İlgili Uygulamaları. GIDA. 1994;19.
MLA Çelik, Şahsine ve Bahtiyar Ünver. “Tüketicilerin Gıda Kontrolü Ile İlgili Uygulamaları”. Gıda, c. 19, sy. 1, 1994.
Vancouver Çelik Ş, Ünver B. Tüketicilerin Gıda Kontrolü ile İlgili Uygulamaları. GIDA. 1994;19(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/