BibTex RIS Kaynak Göster

Some Properties of Milk Lipids (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 6, - , 01.12.2003

Öz

Lipids are the most important components of milk. The role of lipids in the organism is highly varied. The main functions are to participate in the formation of cell wall, to provide energy and to include enzymes and hormones. Some of the deteriorations can be occurred in lipids and lipid containing food materials during the storage period. In this article some of the information about the structure of the lipids and lipolysis and lipid oxidation events occurred during the storage period was given.  

Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 6, - , 01.12.2003

Öz

Lipidler sütün en önemli organik bileşikleridir. Lipidlerin organizmadaki fonksiyonları oldukça farklıdır. Esas fonksiyonları hücre duvarının yapısında bulunmaları, enerji vermeleri, enzim ve hormanları içermeleridir. Yağ ve yağları içeren gıda maddelerinde depolama süresince bazı bozulmalar meydana gelmektedir. Bu makalede lipidlerin yapısını oluşturan yağ çekirdeğinin yapısı, bileşenleri ve depolama süresince meydana gelen lipoliziz ve lipid oksidasyonu hakkında bilgi verilmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hasan Temiz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Temiz, H. . (2003). Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri. Gıda, 28(6).
AMA Temiz H. Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri. GIDA. Aralık 2003;28(6).
Chicago Temiz, Hasan. “Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri”. Gıda 28, sy. 6 (Aralık 2003).
EndNote Temiz H (01 Aralık 2003) Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri. Gıda 28 6
IEEE H. . Temiz, “Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri”, GIDA, c. 28, sy. 6, 2003.
ISNAD Temiz, Hasan. “Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri”. Gıda 28/6 (Aralık 2003).
JAMA Temiz H. Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri. GIDA. 2003;28.
MLA Temiz, Hasan. “Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri”. Gıda, c. 28, sy. 6, 2003.
Vancouver Temiz H. Süt Lipidlerinin Bazı Özellikleri. GIDA. 2003;28(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/