BibTex RIS Kaynak Göster

Cold Storage of Table Grapes (in English)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 6, - , 01.12.2003

Öz

Good harvest practices, such as picking early and cool hours, as well as avoiding exposure of the fruit to the sun, careful packaging and particularly prompt cooling after harvest, all these are known as prerequisite conditions to ensure a good keeping quality of all varieties during storage. The most important factors influencing the length and the quality of the storage of table grapes are water loss and decay causing fungi, namely Botrytis cinerea, Penicillium sp. and Alternaria sp. Low temperature and high relative humidity are required to minimize the water loss during storage of table grapes. In addition, grapes are fumigated with sulfur dioxide soon after harvest and during storage to reduce spoilage caused by decay organisms mentioned above. Storage life of table grapes in the storage environment is influenced most directly by temperature, relative humidity, air movement and fumigation with sulfur dioxide. In this article, factors affecting storage life of table grapes, prevention methods of post-harvest decay of table grapes, fumigation methods and techniques for storage of table grapes are explained.   

Sofralık Üzümlerin Soğukta Muhafazası (İngilizce)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 6, - , 01.12.2003

Öz

Hasat edildikleri mevsimler gözönüne alındığında, üzümlerin günün erken yani serin saatlerinde hasat edilmeleri, hasat edilen üzüm­lerin güneşe maruz bırakılmamaları, ambalajlamanın dikkatli bir şekilde yapılması ve hasattan sonra kısmi bir önsoğutma işleminin gerçekleş­tirilmesi gibi hasat öncesi ve sonrasındaki işlemler, sofralık üzümlerin muhafazasında üzümlerin hasat edildikleri zamanki kalitelerinin koruna­bilmesi için öncelikle uygulanması gerekli tedbirler olarak bilinmektedir. Sofralık üzümlerin muhafaza sürelerini ve kalitelerini etkileyen en önemli faktörler; su kaybı ve Botrytis cinerea, Penicillium sp. ve Alternaria sp.gibi zararlı mikroorganizmalardır. Üzümlerin muhfazasında su kaybını minimum düzeye indirebilmek için düşük sıcaklık ve yüksek nis­pi nem koşullarının depo içerisinde sağlanması gereklidir. Buna ilave olarak, üzümler yukarıda belirtilen zararlı mikroorganizmaların meydana getirdiği çürüme ve bozulmaları engellemek amacıyla hasattan hemen sonra ve depolama süresince SO2 ile fümige edilirler. Sofralık üzümlerin muhafaza ömürleri sıcaklık, nispi nem hava hareketi ve SO2 İle fumigasyon gibi faktörler tarafından etkilenmektedir. Bu makalede, sofralık üzümlerin muhafaza sürelerini etkileyen faktörler, sofralık üzümlerde hasat sonrası zararları önleme metodları, üzümlerde kullanılan fumigasyon yöntemleri ve teknikleri açıklanmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gökhan Söylemezoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Söylemezoğlu, G. . (2003). Sofralık Üzümlerin Soğukta Muhafazası (İngilizce). Gıda, 28(6).
AMA Söylemezoğlu G. Sofralık Üzümlerin Soğukta Muhafazası (İngilizce). GIDA. Aralık 2003;28(6).
Chicago Söylemezoğlu, Gökhan. “Sofralık Üzümlerin Soğukta Muhafazası (İngilizce)”. Gıda 28, sy. 6 (Aralık 2003).
EndNote Söylemezoğlu G (01 Aralık 2003) Sofralık Üzümlerin Soğukta Muhafazası (İngilizce). Gıda 28 6
IEEE G. . Söylemezoğlu, “Sofralık Üzümlerin Soğukta Muhafazası (İngilizce)”, GIDA, c. 28, sy. 6, 2003.
ISNAD Söylemezoğlu, Gökhan. “Sofralık Üzümlerin Soğukta Muhafazası (İngilizce)”. Gıda 28/6 (Aralık 2003).
JAMA Söylemezoğlu G. Sofralık Üzümlerin Soğukta Muhafazası (İngilizce). GIDA. 2003;28.
MLA Söylemezoğlu, Gökhan. “Sofralık Üzümlerin Soğukta Muhafazası (İngilizce)”. Gıda, c. 28, sy. 6, 2003.
Vancouver Söylemezoğlu G. Sofralık Üzümlerin Soğukta Muhafazası (İngilizce). GIDA. 2003;28(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/