BibTex RIS Kaynak Göster

Low Calorie Cake Production: I. Formula Optimization (Turkish with English Abstract)

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 1, - , 01.02.2004

Öz

Cake properties of the samples prepared with N-Flate (consisting of non-fat dried milk powder, modified potato starch, guar gum and emulsifier), Paselli formula (potato maltodextrin, mono and diglyceride and propylene glycol monoesters) and CMC formula (carboxy methyl cellulose, mono and diglyceride and propylene glycol mono esters) were compared. For each fat level optimum combination of replacers were determined. Cakes properties such as cake volume, crust and crumb properties, tenderness, gumminess prepared with fat replacers at 50 % of fat level with N-Flate, CMC carboxy methyl cellulose) and Paselli-SA2 (potato maltodextrin) were not significantly different from the control (p<0,05). N-Flate, CMC and Paselli-SA2) levels for these cakes were 8-10%, 1% and 20%, respectively.   

Düşük Kalorili Kek Üretimi: 1. Formül Optimizasyonu

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 1, - , 01.02.2004

Öz

Bu çalışmada N-Flate (yağsız süt tozu, modifiye mısır nişastası, guar gam ve emülgatör karışımı), CMC formülü (karboksi metil selüloz, mono-digliseritler ve propilen glikol monoesterleri karışımı) ve Paselli formülü (patates maltodekstrini, mono-digliseritler ve propilen glikol monoesterleri karışımı) ile üretilen keklerin özellikleri karşılaştırılmıştır. Farklı yağ seviyelerinde en iyi kek üretimi için gerekli olan ikame edicilerin oranları belirlenmiştir. Standarda en yakın kekler, formüldeki yağın %50 oranında azaltılıp, yağ ikamelerinden N-Flate in %8-10, CMC (karboksi metil selüloz) 'nin %1 ve Paselli-SA2 (patates maltodekstrini)'nin ise %20 seviyelerinde kullanılmasıyla üretilmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İsmail Sait Doğan Bu kişi benim

Önder Yıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 29 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Doğan, İ. S. ., & Yıldız, Ö. . (2004). Düşük Kalorili Kek Üretimi: 1. Formül Optimizasyonu. Gıda, 29(1).
AMA Doğan İS, Yıldız Ö. Düşük Kalorili Kek Üretimi: 1. Formül Optimizasyonu. GIDA. Şubat 2004;29(1).
Chicago Doğan, İsmail Sait, ve Önder Yıldız. “Düşük Kalorili Kek Üretimi: 1. Formül Optimizasyonu”. Gıda 29, sy. 1 (Şubat 2004).
EndNote Doğan İS, Yıldız Ö (01 Şubat 2004) Düşük Kalorili Kek Üretimi: 1. Formül Optimizasyonu. Gıda 29 1
IEEE İ. S. . Doğan ve Ö. . Yıldız, “Düşük Kalorili Kek Üretimi: 1. Formül Optimizasyonu”, GIDA, c. 29, sy. 1, 2004.
ISNAD Doğan, İsmail Sait - Yıldız, Önder. “Düşük Kalorili Kek Üretimi: 1. Formül Optimizasyonu”. Gıda 29/1 (Şubat 2004).
JAMA Doğan İS, Yıldız Ö. Düşük Kalorili Kek Üretimi: 1. Formül Optimizasyonu. GIDA. 2004;29.
MLA Doğan, İsmail Sait ve Önder Yıldız. “Düşük Kalorili Kek Üretimi: 1. Formül Optimizasyonu”. Gıda, c. 29, sy. 1, 2004.
Vancouver Doğan İS, Yıldız Ö. Düşük Kalorili Kek Üretimi: 1. Formül Optimizasyonu. GIDA. 2004;29(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/