BibTex RIS Kaynak Göster

Investigation of Quality and Physiological Properties of Same Potato Varieties After Storage (Turkish with English Abstract)

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 1, - , 01.02.2004

Öz

in this study, some post-storage quality and physiological properties of 20 potato variety tubers, the yield and adaptation abilities during 1998/1999 and 1999/2000. Weight loss, specific gravity change, dry matter change, starch, the ratio of woken up tubers, the ratio of sprouting tubers, the ratio of non-sprouting tubers and the ratio of diseased tubers of varieties used in this investigation were changed between %5.78-13.49, %0.85-0.82, %9.20-10.26, %14.40-15.68, %4.68-34.41, %17.73-62.17, %0.59-43.22 and %8.20-54.45 successively after storage. The best results were obtained from Fianna, Agria, Marince, Ouinta and Marfona at the end of the study.  

Bazı Patates Çeşitlerinin Depolama Sonrası Kalite ve Fizyolojik Özelliklerinin İncelenmesi

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 1, - , 01.02.2004

Öz

Bu çalışmada, 199S ve 1999 yıllarında Erzurum ekolojik şartlarında adaptasyon ve verim denemesine alman 20 patates çeşidine ait yumruların 1998/1999 ve 1999/2000 yıllarında depolama sonrası bazı kalite ve fizyolojik özellikleri incelenmiştir. Denemede kullanılan çe­şitlerin depolama sonrasındaki ağırlık kayıpları %5,78-13,49, özgül ağırlık değişimi %0,85-0,82, kuru madde değişimi %-9,20-10,26, nişasta değişimi %-14,40-15,68, uyanma gösteren yumru oranı %4,68-35,40, sürgün veren yumru oranı %17,73-62,17, sürgün vermeyen yumru ora­nı %0,59-43,22 ve hastalıklı yumru oranı %8,20-54,45 arasında değişmiştir. Denemeye alınan çeşitlerden, Fianna, Agria, Marinca, Cosmos, Quinta ve Marfona çeşitleri en iyi sonucu vermişlerdir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Kemalettin Kara Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 29 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kara, K. . (2004). Bazı Patates Çeşitlerinin Depolama Sonrası Kalite ve Fizyolojik Özelliklerinin İncelenmesi. Gıda, 29(1).
AMA Kara K. Bazı Patates Çeşitlerinin Depolama Sonrası Kalite ve Fizyolojik Özelliklerinin İncelenmesi. GIDA. Şubat 2004;29(1).
Chicago Kara, Kemalettin. “Bazı Patates Çeşitlerinin Depolama Sonrası Kalite Ve Fizyolojik Özelliklerinin İncelenmesi”. Gıda 29, sy. 1 (Şubat 2004).
EndNote Kara K (01 Şubat 2004) Bazı Patates Çeşitlerinin Depolama Sonrası Kalite ve Fizyolojik Özelliklerinin İncelenmesi. Gıda 29 1
IEEE K. . Kara, “Bazı Patates Çeşitlerinin Depolama Sonrası Kalite ve Fizyolojik Özelliklerinin İncelenmesi”, GIDA, c. 29, sy. 1, 2004.
ISNAD Kara, Kemalettin. “Bazı Patates Çeşitlerinin Depolama Sonrası Kalite Ve Fizyolojik Özelliklerinin İncelenmesi”. Gıda 29/1 (Şubat 2004).
JAMA Kara K. Bazı Patates Çeşitlerinin Depolama Sonrası Kalite ve Fizyolojik Özelliklerinin İncelenmesi. GIDA. 2004;29.
MLA Kara, Kemalettin. “Bazı Patates Çeşitlerinin Depolama Sonrası Kalite Ve Fizyolojik Özelliklerinin İncelenmesi”. Gıda, c. 29, sy. 1, 2004.
Vancouver Kara K. Bazı Patates Çeşitlerinin Depolama Sonrası Kalite ve Fizyolojik Özelliklerinin İncelenmesi. GIDA. 2004;29(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/