BibTex RIS Kaynak Göster

The Use of Lactones in Dairy Industry (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 3, - , 01.06.1994

Öz

The use of lactones, which exist among aroma components in milk products, has rapidly increased as an acidification agent in some of the milk products such as cheese, yoghurt, etc. The use of those compounds provides saving from time, labour and equipment, gives the opportunity to control acidity development easily, and makes the process automation easier. In this paper, the chemical properties of lactones, the importance in milk fat, the place in cheese and yoghurt-making and the usage of them for the preservative purpose are reviewed.   

Süt Endüstrisinde Laktonlardan Yararlanma Olanakları

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 3, - , 01.06.1994

Öz

Süt ürünlerinin aroma bileşenleri arasında yer alan laktonların, peynir, yoğurt gibi mamullerin üretiminde asitlendirici olarak kullanımı hızla yaygınlaşmaktadır. Süt ürünlerinin üretiminde asitlendirici olarak lakton kullanımı, zaman, iş ve ekipman tasarrufu sağlamakta, asitlik gelişimini daha kolay kontrol edilebilir hale getirmekte ve üretimin otomasyonunu kolaylaştırmaktadır. Bu derlemede, laktonların kimyasal niteliklerine, süt yağındaki önemine, peynir ve yoğurt üretimindeki yerine ve koruyucu amaçla kullanıma değinilmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tümer Uraz Bu kişi benim

Metin Yıldırım Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Uraz, T. ., & Yıldırım, M. . (1994). Süt Endüstrisinde Laktonlardan Yararlanma Olanakları. Gıda, 19(3).
AMA Uraz T, Yıldırım M. Süt Endüstrisinde Laktonlardan Yararlanma Olanakları. GIDA. Haziran 1994;19(3).
Chicago Uraz, Tümer, ve Metin Yıldırım. “Süt Endüstrisinde Laktonlardan Yararlanma Olanakları”. Gıda 19, sy. 3 (Haziran 1994).
EndNote Uraz T, Yıldırım M (01 Haziran 1994) Süt Endüstrisinde Laktonlardan Yararlanma Olanakları. Gıda 19 3
IEEE T. . Uraz ve M. . Yıldırım, “Süt Endüstrisinde Laktonlardan Yararlanma Olanakları”, GIDA, c. 19, sy. 3, 1994.
ISNAD Uraz, Tümer - Yıldırım, Metin. “Süt Endüstrisinde Laktonlardan Yararlanma Olanakları”. Gıda 19/3 (Haziran 1994).
JAMA Uraz T, Yıldırım M. Süt Endüstrisinde Laktonlardan Yararlanma Olanakları. GIDA. 1994;19.
MLA Uraz, Tümer ve Metin Yıldırım. “Süt Endüstrisinde Laktonlardan Yararlanma Olanakları”. Gıda, c. 19, sy. 3, 1994.
Vancouver Uraz T, Yıldırım M. Süt Endüstrisinde Laktonlardan Yararlanma Olanakları. GIDA. 1994;19(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/