8 factory produced animal food in the Istanbul region were controlled from the point of view hygienic appearance by examinating 350 samples for a period of 10 months. It was determined that 68% of personnel have hygienically dirty hands and that 48% of tools and machines and 49% air of the production areas were not hygienic. In addition to, the range of non-clean respectively 27% and 23%. In the comparison among season, it was observed that the and products were poor in quality of 28 in the winter time and of 70% in the summer time.
İstanbul bölgesinde hayvansal kökenli gıdaların işlendiği 8 işletmede 10 ay süreyle 350 numune incelenerek hijyen kontrolleri yapıldı. Personelin %68’inin ellerinin kirli olduğu, alet ve makinelerin %46’sının, üretim sahasının %49’unun hijyenik olmadığı gözlenirken, durulama suyu ve ambalaj malzemelerinin hijyen kontrollerinde temiz olmayan numune oranı sırası ile %27 ve %23’dür. Mevsimler arası değerlendirmede son ürün örneklerinin kış aylarında %28’inin kötü kalitede olduğu gözlenirken bu oran yaz mevsiminde %80’e çıkmaktadır.
Civan, E. ., & Ergün, Ö. . (1994). İstanbul Bölgesi Hayvansal Gıda İşletmelerinde Hijyen Uygulamaları ve Mevsimler Arası Farklılıklar. Gıda, 19(4).
AMA
Civan E, Ergün Ö. İstanbul Bölgesi Hayvansal Gıda İşletmelerinde Hijyen Uygulamaları ve Mevsimler Arası Farklılıklar. GIDA. Ağustos 1994;19(4).
Chicago
Civan, Engin, ve Ömer Ergün. “İstanbul Bölgesi Hayvansal Gıda İşletmelerinde Hijyen Uygulamaları Ve Mevsimler Arası Farklılıklar”. Gıda 19, sy. 4 (Ağustos 1994).
EndNote
Civan E, Ergün Ö (01 Ağustos 1994) İstanbul Bölgesi Hayvansal Gıda İşletmelerinde Hijyen Uygulamaları ve Mevsimler Arası Farklılıklar. Gıda 19 4
IEEE
E. . Civan ve Ö. . Ergün, “İstanbul Bölgesi Hayvansal Gıda İşletmelerinde Hijyen Uygulamaları ve Mevsimler Arası Farklılıklar”, GIDA, c. 19, sy. 4, 1994.
ISNAD
Civan, Engin - Ergün, Ömer. “İstanbul Bölgesi Hayvansal Gıda İşletmelerinde Hijyen Uygulamaları Ve Mevsimler Arası Farklılıklar”. Gıda 19/4 (Ağustos 1994).
JAMA
Civan E, Ergün Ö. İstanbul Bölgesi Hayvansal Gıda İşletmelerinde Hijyen Uygulamaları ve Mevsimler Arası Farklılıklar. GIDA. 1994;19.
MLA
Civan, Engin ve Ömer Ergün. “İstanbul Bölgesi Hayvansal Gıda İşletmelerinde Hijyen Uygulamaları Ve Mevsimler Arası Farklılıklar”. Gıda, c. 19, sy. 4, 1994.
Vancouver
Civan E, Ergün Ö. İstanbul Bölgesi Hayvansal Gıda İşletmelerinde Hijyen Uygulamaları ve Mevsimler Arası Farklılıklar. GIDA. 1994;19(4).