BibTex RIS Kaynak Göster

Lactoperoxidase-Thiocyanate-Hydrogen Peroxide System in Milk I. Antibacterial Effect of the System (Turkish with English Abstract)

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 2, - , 01.04.2004

Öz

Lactoperoxidase-thiocyanate-hydrogen peroxide system is a natural preservative system against psychrotrophic and spoilage bacteria in milk stored at refrigerated and ambient temperatures. This system exerts a bacteriostatic and bacteriocide effects against gram-negative bacteria, whereas inhibitory against gram-positive bacteria. Milk with a bacterial content of not more than 104 cfu/ml could be well preserved at around ambient temperatures for about 15 h by using 10-20 ppm of thiocyanate and 10-20 ppm of hydrogen peroxide to activate the system.

Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 2, - , 01.04.2004

Öz

Laktoperoksidaz-tiyosiyanat-hidrojen peroksit sistemi buzdolabı sıcaklığında gelişen psikrotrof bakterilerle oda sıcaklığı ve üzerindeki derecelerde gelişerek sütü bozan bakterilere karşı doğal koruyucu bir sistemdir. Bu sistem Gram negatif bakterilere karşı öldürücü ve gelişimi engelleyici, Gram pozitif bakterilere karşı da gelişimi engelleyici bir etki sergilemektedir. Bu sistemle mikroorganizma yükü en fazla 104 adet/m l olan sütler, 10-20 ppm tiyosiyanat ve 10-20 ppm hidrojen peroksit ilavesiyle, oda sıcaklığını geçmeyen sıcaklık derecelerinde muhafaza edildiği takdirde 15 saate kadar nitelikleri bozulmadan korunabilmektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Asuman Gürsel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 29 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Gürsel, A. . (2004). Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi. Gıda, 29(2).
AMA Gürsel A. Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi. GIDA. Nisan 2004;29(2).
Chicago Gürsel, Asuman. “Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi”. Gıda 29, sy. 2 (Nisan 2004).
EndNote Gürsel A (01 Nisan 2004) Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi. Gıda 29 2
IEEE A. . Gürsel, “Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi”, GIDA, c. 29, sy. 2, 2004.
ISNAD Gürsel, Asuman. “Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi”. Gıda 29/2 (Nisan 2004).
JAMA Gürsel A. Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi. GIDA. 2004;29.
MLA Gürsel, Asuman. “Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi”. Gıda, c. 29, sy. 2, 2004.
Vancouver Gürsel A. Sütün Laktoperoksidaz - Tiyosiyanat - Hidrojen Peroksit Sistemi 1. Antibakteriyel Etkisi. GIDA. 2004;29(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/