BibTex RIS Kaynak Göster

Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 5, - , 01.10.1994

Öz

Bu araştırmada ülkemizin değişik yörelerinde yetiştirilen anasonun tohum uçucu yağının kimyasal bileşimi ve bileşim üzerine depolama süresinin etkisi incelenmiştir. Anason tohumu uçucu yağları damıtma yöntemiyle elde edilmiştir. Örneklerin uçucu yağ miktarları kuru maddede % olarak Çeşme örneğinde 2.98; Burdur örneğinde 2.45; Tavşanlı örneğinde 3.14 ve Acıpayam örneğinde 2.66 bulunmuştur. Anason tohumları depolamaya alınmadan önce su miktarı, ham selüloz, protein, toplam kül, sabit yağ miktarları saptanmıştır. Anason tohumlarından depolama başlangıcı, 3, 6 ve 9 ay depolama süreleri sonunda elde edilen uçucu yağın fizikokimyasal özellikleri ve gaz kromatografisiyle bileşimi incelenmiş, özellikle anetolün bu süreler sonunda gösterdiği değişim belirlenmiştir.  

The Effects of Storage Period on Aniseed Essential Oil Composition (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 5, - , 01.10.1994

Öz

This study covers the chemical composition of essential oil aniseed grown in various parts of Turkey and the influence of storage period on the composition. Aniseed essential oils were derived by means of distillation. On dry weight basis in percent, were calculated as 2.98 in Çeşme, 2.45 Burdur, 3.14 in Tavşanlı, 2.66 in Acıpayam. In addition, before aniseeds were taken to be stored, their contents of water, crude fiber, protein, total ash, fixed oil were found. The study was carried out on the composition of gas chromatography of essential oil, which was extracted at the beginning of aniseed storage and at the end of their 3, 6 and 9 month storage periods, and on oil physicochemical extracted properties, and especially the change show by anethole at the end of these periods was determined.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ercüment Satıbeşe Bu kişi benim

Ayten Doğan Bu kişi benim

İsmail Yavaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Satıbeşe, E. ., Doğan, A. ., & Yavaş, İ. . (1994). Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi. Gıda, 19(5).
AMA Satıbeşe E, Doğan A, Yavaş İ. Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi. GIDA. Ekim 1994;19(5).
Chicago Satıbeşe, Ercüment, Ayten Doğan, ve İsmail Yavaş. “Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi”. Gıda 19, sy. 5 (Ekim 1994).
EndNote Satıbeşe E, Doğan A, Yavaş İ (01 Ekim 1994) Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi. Gıda 19 5
IEEE E. . Satıbeşe, A. . Doğan, ve İ. . Yavaş, “Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi”, GIDA, c. 19, sy. 5, 1994.
ISNAD Satıbeşe, Ercüment vd. “Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi”. Gıda 19/5 (Ekim 1994).
JAMA Satıbeşe E, Doğan A, Yavaş İ. Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi. GIDA. 1994;19.
MLA Satıbeşe, Ercüment vd. “Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi”. Gıda, c. 19, sy. 5, 1994.
Vancouver Satıbeşe E, Doğan A, Yavaş İ. Anason Tohumu Uçucu Yağının Bileşimi Üzerine Depolanma Süresinin Etkisi. GIDA. 1994;19(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/