BibTex RIS Kaynak Göster

Süt ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 5, - , 01.10.1994

Öz

Bir çok ülkede süt ve süt ürünleri, gıdaların çoğunun besin değerini ve teknolojik özelliklerini yükseltmek amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. Süt ve süt ürünlerinin besin değerlerinin yüksek olması ve katıldıkları gıdada homojen olarak dağılmaları önemli özellikleridir. Bu özellikler süt ve mamüllerinin diğer gıda ürünlerine katılmasını gün geçtikçe yaygınlaştırmaktadır. Bilhassa çocuk gıdalarının hazırlanmasında süt ve mamüllerinden geniş ölçüde yararlanılmaktadır. Modern bir diyette, süt proteinlerinin tüketicinin toplam protein ihtiyacının %25’ini karşılaması istenmektedir.  

Using of Dairy Products in Infant Formulation (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 5, - , 01.10.1994

Öz

In many countries, milk and milk products are being used to improve nutritional value and technological properties of many foods. The nutritional value of milk and milk products is high and these product can be well mixed with the other foods. For these reason, addition of dairy products to other foodstuffs has being increased. Milk and milk products are being used in preparation of infant formula too. In a modern diet, milk should be contributes about 25% of the total protein intake.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Salih Özdemir Bu kişi benim

Abdullah Çağlar Bu kişi benim

Ömer Zorba Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Özdemir, S. ., Çağlar, A. ., & Zorba, Ö. . (1994). Süt ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları. Gıda, 19(5).
AMA Özdemir S, Çağlar A, Zorba Ö. Süt ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları. GIDA. Ekim 1994;19(5).
Chicago Özdemir, Salih, Abdullah Çağlar, ve Ömer Zorba. “Süt Ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları”. Gıda 19, sy. 5 (Ekim 1994).
EndNote Özdemir S, Çağlar A, Zorba Ö (01 Ekim 1994) Süt ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları. Gıda 19 5
IEEE S. . Özdemir, A. . Çağlar, ve Ö. . Zorba, “Süt ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları”, GIDA, c. 19, sy. 5, 1994.
ISNAD Özdemir, Salih vd. “Süt Ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları”. Gıda 19/5 (Ekim 1994).
JAMA Özdemir S, Çağlar A, Zorba Ö. Süt ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları. GIDA. 1994;19.
MLA Özdemir, Salih vd. “Süt Ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları”. Gıda, c. 19, sy. 5, 1994.
Vancouver Özdemir S, Çağlar A, Zorba Ö. Süt ve Mamüllerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları. GIDA. 1994;19(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/