BibTex RIS Kaynak Göster

Cooking Quality and Composition of Dry Beans Grown in Turkey (in English)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 5, - , 01.10.1994

Öz

Eight dry bean genotypes grown at two locations in Turkey were analyzed for physical criteria and cooking quality, and for mineral, thiamine and riboflavin contents. The genotype and growing locations and their interaction affected almost all criteria significantly (P<0.05). Dry and weed seed weight, swelling capacity and index, hydration capacity, dry and wet volume, dry and wet cooking time, and the Cu, Mn, and Na contents were influenced primarily by genotype, location was the principal source of variations for Zn and P content. Dry and wet seed weight, dry and wet volume, hydration and swelling capacity were significantly correlated with the dry and wet cooking times.  

Türkiye’de Üretilen Kuru fasulyelerin Pişme Kalitesi ve Kompozisyonu (İngilizce)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 5, - , 01.10.1994

Öz

Türkiye’de 2 bölgede yetiştirilen 8 kuru fasulye genotiplerinin fiziksel kriterleri ve pişme kalitesi ile mineral madde, tiyamin ve riboflavin miktarları saptanmıştır. Genotip ve yetiştirme lokasyonları ile bunların interaksiyonu bütün kriterleri önemli düzeyde etkilemiştir (P<0.05). Kuru ve yaş tohum ağırlığı, şişme kapasitesi ve indeksi, hidrasyon kapasitesi, kuru ve yaş hacim, kuru ve yaş pişme süresi ile Cu, Mn ve Na miktarları başlıca genotipden etkilenmiştir. Zn ve P miktarı ise çevreden etkilenmiştir. Kuru ve yaş tohum ağırlığı, kuru ve yaş hacim, hidrasyon ve şişme kapasitesi önemli düzeyde kuru ve yaş pişme süresi ile ilişkili olmuştur.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Recai Ercan Bu kişi benim

Ayhan Atlı Bu kişi benim

Hamit Köksel Bu kişi benim

Ayşen Dağ Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Ercan, R. ., Atlı, A. ., Köksel, H. ., Dağ, A. . (1994). Türkiye’de Üretilen Kuru fasulyelerin Pişme Kalitesi ve Kompozisyonu (İngilizce). Gıda, 19(5).
AMA Ercan R, Atlı A, Köksel H, Dağ A. Türkiye’de Üretilen Kuru fasulyelerin Pişme Kalitesi ve Kompozisyonu (İngilizce). GIDA. Ekim 1994;19(5).
Chicago Ercan, Recai, Ayhan Atlı, Hamit Köksel, ve Ayşen Dağ. “Türkiye’de Üretilen Kuru Fasulyelerin Pişme Kalitesi Ve Kompozisyonu (İngilizce)”. Gıda 19, sy. 5 (Ekim 1994).
EndNote Ercan R, Atlı A, Köksel H, Dağ A (01 Ekim 1994) Türkiye’de Üretilen Kuru fasulyelerin Pişme Kalitesi ve Kompozisyonu (İngilizce). Gıda 19 5
IEEE R. . Ercan, A. . Atlı, H. . Köksel, ve A. . Dağ, “Türkiye’de Üretilen Kuru fasulyelerin Pişme Kalitesi ve Kompozisyonu (İngilizce)”, GIDA, c. 19, sy. 5, 1994.
ISNAD Ercan, Recai vd. “Türkiye’de Üretilen Kuru Fasulyelerin Pişme Kalitesi Ve Kompozisyonu (İngilizce)”. Gıda 19/5 (Ekim 1994).
JAMA Ercan R, Atlı A, Köksel H, Dağ A. Türkiye’de Üretilen Kuru fasulyelerin Pişme Kalitesi ve Kompozisyonu (İngilizce). GIDA. 1994;19.
MLA Ercan, Recai vd. “Türkiye’de Üretilen Kuru Fasulyelerin Pişme Kalitesi Ve Kompozisyonu (İngilizce)”. Gıda, c. 19, sy. 5, 1994.
Vancouver Ercan R, Atlı A, Köksel H, Dağ A. Türkiye’de Üretilen Kuru fasulyelerin Pişme Kalitesi ve Kompozisyonu (İngilizce). GIDA. 1994;19(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/