BibTex RIS Kaynak Göster

The Microbiologic Analysis of Ice-cream which Consumed in Eskişehir (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 5, - , 01.10.1994

Öz

This study has been undertaken to determine the bacteriological quality of ice-cream consumed in Eskişehir total of 23 ice-cream samples were collected from May-August 1992. Ice-cream samples were analysed for their total aerobic bacteria number, psycrophylic bacteria, coliform, E. coli, S. aureus, fecal Streptococcus, yeast and mould counts and for the presence of Salmonella and Shigella bacteria. As a result, the bacteriological quality of ice-cream which were consumed in Eskişehir were determined to be unacceptable.  

Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 5, - , 01.10.1994

Öz

Bu çalışma, Eskişehir’de halkın tüketimine sunulan dondurmaların bakteriyolojik kalitesinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Mayıs-Ağustos 1992 tarihleri arasında toplam 23 adet dondurma örneği toplanmıştır. Dondurma örnekleri total aerobik bakteri sayısı (TABS), psikrofilik bakteri, koliform, E. coli, S. aureus, fekal Streptococcus sayıları ve maya-küf ile Salmonella-Shigella bakterilerinin varlığı yönünden incelenmiştir. Sonuç olarak Eskişehir’de tüketilen dondurmaların bakteriyolojik kalitelerinin düşük olduğu belirlenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Merih Kıvanç Bu kişi benim

Mustafa Yamaç Bu kişi benim

Buket Kunduhoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Kıvanç, M. ., Yamaç, M. ., & Kunduhoğlu, B. . (1994). Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi. Gıda, 19(5).
AMA Kıvanç M, Yamaç M, Kunduhoğlu B. Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi. GIDA. Ekim 1994;19(5).
Chicago Kıvanç, Merih, Mustafa Yamaç, ve Buket Kunduhoğlu. “Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi”. Gıda 19, sy. 5 (Ekim 1994).
EndNote Kıvanç M, Yamaç M, Kunduhoğlu B (01 Ekim 1994) Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi. Gıda 19 5
IEEE M. . Kıvanç, M. . Yamaç, ve B. . Kunduhoğlu, “Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi”, GIDA, c. 19, sy. 5, 1994.
ISNAD Kıvanç, Merih vd. “Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi”. Gıda 19/5 (Ekim 1994).
JAMA Kıvanç M, Yamaç M, Kunduhoğlu B. Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi. GIDA. 1994;19.
MLA Kıvanç, Merih vd. “Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi”. Gıda, c. 19, sy. 5, 1994.
Vancouver Kıvanç M, Yamaç M, Kunduhoğlu B. Eskişehir’de Halkın Tüketimine Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Analizi. GIDA. 1994;19(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/