BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect of Some Parameters on the Rennetability of Cow, Sheep and Goat Milks (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 6, - , 01.12.1994

Öz

In this study, the effect of pH and storage of milk at low temperature (5±1 oC) on the rennetability of cow, sheep and goat milk and their combinations (25%, 50% and 75%) were investigated. The milk samples were divided into two parts and the first part were kept at low temperature (5±1 oC) and its renneting time were determined at 0; 2; 4; 6; 16 and 24. Hours. The other part were kept at 30 oC and its renneting time were determined at the pH 6.6; 6.5; 6.4; 6.3; 6.2; 6.1; 6.0; 5.9; 5.8; 5.7; 5.6; 5.5; 5.4; 5.3 and 5.2. In the all samples, the renneting time increased considerably with the prolongation of storage and decreased as the pH decreased. Statistically, the effect of both parameters on the rennetability were found significant.  

Bazı Parametrelerin İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 6, - , 01.12.1994

Öz

Araştırmada, inek, koyun, keçi sütleri ile bunların birbirleri ile yapılan %25, %50 ve %75 oranlarındaki karışımlarında, soğukta muhafaza (5±1 oC) süresi ile pH değerlerindeki değişimlerin sütlerin peynir mayası ile pıhtılaşma yeteneklerine etkisi incelenmiştir. Önce iki kısma ayrılan her bir süt örneğinin birinci kısımları buzdolabına (5±1 oC), ikinci kısımları ise 30 oC’deki etüve konmuştur. Bunlardan birinci kısımda 0; 2; 4; 6; 16. ve 24. Saatlerde, ikinci kısımda ise 6.6; 6.5; 6.4;  6.3; 6.2; 6.1; 6.0; 5.9; 5.8; 5.7; 5.6; 5.5; 5.4; 5.3 ve 5.2 pH’ larda pıhtılaşma süreleri saptanmıştır. Bütün örneklerde soğukta muhafaza süresi arttıkça pıhtılaşma süresi de uzamış, pH değeri düştükçe pıhtılaşma süresi kısalmıştır. Her iki parametrenin de pıhtılaşma süresi üzerine etkisi önemli bulunmuştur (P<0.01).  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Celalettin Koçak Bu kişi benim

Hale Devrim Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Koçak, C. ., & Devrim, H. . (1994). Bazı Parametrelerin İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi. Gıda, 19(6).
AMA Koçak C, Devrim H. Bazı Parametrelerin İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi. GIDA. Aralık 1994;19(6).
Chicago Koçak, Celalettin, ve Hale Devrim. “Bazı Parametrelerin İnek, Koyun Ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi”. Gıda 19, sy. 6 (Aralık 1994).
EndNote Koçak C, Devrim H (01 Aralık 1994) Bazı Parametrelerin İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi. Gıda 19 6
IEEE C. . Koçak ve H. . Devrim, “Bazı Parametrelerin İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi”, GIDA, c. 19, sy. 6, 1994.
ISNAD Koçak, Celalettin - Devrim, Hale. “Bazı Parametrelerin İnek, Koyun Ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi”. Gıda 19/6 (Aralık 1994).
JAMA Koçak C, Devrim H. Bazı Parametrelerin İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi. GIDA. 1994;19.
MLA Koçak, Celalettin ve Hale Devrim. “Bazı Parametrelerin İnek, Koyun Ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi”. Gıda, c. 19, sy. 6, 1994.
Vancouver Koçak C, Devrim H. Bazı Parametrelerin İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Pıhtılaşma Yeteneği Üzerine Etkisi. GIDA. 1994;19(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/